FANA - LARVIK 20–19

Storhamar overtok annenplassen alene i kvinnenes eliteserie i håndball etter at Larvik gikk på et 19-20 tap borte mot Fana.

Fana ledet med hele seks mål til pause, men utover i andre omgang så det til å rakne for de røde og blå.

Forsvarsspillet satt ikke like godt som i 1. omgang, og i angrep gjorde de litt for mange tekniske feil, skriver BA i sin sak fra kampen.

Halvveis ut i 2. omgang lå Larvik bare ett mål bak, og Fana-trener Erlend Lyssand tok time-out. Ti minutter før slutt utlignet Larvik til 16-16.

BA skriver at det kokte i Fana Arena de siste minuttene. Fana slapp ikke Larvik foran, og to minutter før slutt satte Emilie Margrethe Hovden inn 19-17 på et straffekast.

I neste angrep satte Oda Mastad inn 20-17, og det eksploderte av glede i Fana Arena.

Til tross for en solid sluttspurt fra Larvik, dro hjemmelaget i land seieren med ett mål og håndballsensasjonen var et faktum.

Fana ligger rett over nedrykksstreken i kvinnenes eliteserie etter ni spilte kamper, tre poeng foran Gjerpen.

Storhamar vant

Storhamar snudde etter pause til en grei 33-28-seier borte mot Oppsal. Hedmarkingene var under med seks mål halvveis. Det bedret seg noe etter hvilen, men først ni minutter før slutt var gjestene à jour for det tapte fra 1. omgang.

Heidi Løke, som pleier å dominere i scoringsprotokollen for Storhamar, var sterkt savnet før pause.

Etter hvilen fikk derimot Betina Riegelhuth fart på sakene. På stillingen 26-27, med fire og et halvt minutt igjen, var Storhamar for første gang i ledelsen. Mot slutten dro serietoeren ifra. Riegelhuth scoret alene ni mål.

Fredrikstad var under borte mot Byåsen med fire mål ved pause, men viste seg sterkere enn hjemmelaget i annen omgang. Dermed gikk østfoldingene opp og forbi både Tertnes og Byåsen til fjerdeplass på tabellen.