Se høydepunktene fra kampen her.

ARSENAL-MANCHESTER CITY 0–3

Pep Guardiola vant søndag sin første tittel med Manchester City. De lyseblå banket Arsène Wenger og Arsenal 3-0 i ligacupfinalen på Wembley.

Viasat-kommentator Morten Langli utbrøt at Arsenal ble «ydmyket»

Wenger jaktet karrierens første ligacuptittel, men det skulle ikke lykkes for franskmannen og Arsenal. Spillerne hans måtte kapitulere mot Premier League-leder City.

I etterkant var tidligere Tottenham- og Manchester United-spiss Teddy Sheringham sterkt kritisk.

– Jeg sa før kampen at dersom de skulle ha en sjanse, måtte alle Arsenal-spillerne levere en 9 av 10-prestasjon. Jeg tror ikke noen av dem var mer enn 5 av 10. Ingen av dem presterte, sier Sheringham til BBC Radio.

Stolt Kompany

Det er sjette gang Arsenal har tapt en ligacupfinale, mens City på sin side har vunnet turneringen fem ganger.

City spillerne jublet vilt etter sluttsignalet - akkurat som de gjorde da kaptein Vincent Kompany satte det viktige andre målet.

– Jeg er stolt av laget. Å vinne 3–0 på Wembley er et enormt resultat mot enhver motstander, sier Kompany til Sky Sports.

Monreal ut med skade

Arsenal fikk en kjempemulighet til å ta ledelsen etter åtte minutters spill, da Pierre-Emerick Aubameyang fikk ballen servert på åpent mål. Men City-back Kyle Walker kastet seg inn fra siden og fikk avverget.

I stedet var det City som tok første stikk etter 19 minutters spill. Sergio Agüero chippet vakkert inn 1-0 etter utspill fra keeper Claudio Bravo. I forkant ville Arsenal ha frispark for obstruksjon fra Agüero på Shkodran Mustafi, men uten å få gehør hos dommer Craig Pawson.

Etter en knapp time fikk et allerede sårbart Arsenal-forsvar dårlige nyheter. Nacho Monreal måtte ut med skade. Inn kom Sead Kolasinac.

Måltyven Agüero var nær 2-0 fem minutter før pause, men forsøket hans fra skrått hold ble avverget av Laurent Koscielny. Ballen spratt ut til Citys Kevin De Bruyne, men belgierens skudd gikk i nettveggen.

Her jubler Vincent Kompany - som ble kåret til banens beste - for Manchester Citys andre scoring. Foto: REUTERS

City skulle uansett få inn dagens andre scoring. Midtstopper Vincent Kompany styrte inn 2-0 etter et innøvd cornertrekk etter en knapp time. Få minutter tidligere holdt City-keeper Claudio Bravo på å gjøre en kjempebrøler i duell mot Arsenal-spiss Aubameyang, men burvokteren fikk avverget utligning. I stedet doblet City kort tid etter.

Silva-mål

Sju minutter etter 2-0-scoringen var finalen i realiteten avgjort. Danilo ga ballen til midtbanestrategen David Silva, og spanjolen svarte med å plassere ballen sikkert nede i høyre hjørne.

Deretter gikk luften helt ut av Arsenal. London-laget maktet ikke å mobilisere til en sluttspurt. City-spillerne kunne til slutt slippe jubelen løs med den tilreisende fansen på Wembley.

Manchester City hadde grunn til å feire på Wembley søndag. Arsenal ble knust i ligacupfinalen. Foto: NTB scanpix

Et lite skår i gleden for City ble det likevel. Den viktige midtbanemannen Fernandinho måtte ut med det som så ut som en hamstringskade etter 52 minutter. Et lyspunkt var imidlertid at Gabriel Jesus var tilbake etter et langt skadeopphold. Spissen ble byttet inn knappe kvarteret før full tid.