Sist helg kom tromsøjenta til finalen under junior-NM i sprangridning. Der endte det med 12. plass - noe som er den beste prestasjonen for en tromsøjunior i nyere tid.

- Jeg er veldig fornøyd, for det var veldig tøff konkurranse. Å i det hele tatt komme til finalen er ganske vanskelig, sier Solveig-Kristine Nordhov til iTromsø.

- Vi her hjemme er veldig stolte av Solveig, sier Veronica Isaksen, daglig leder i Tromsø Ryttersportsklubb.

Ambisiøs

Hun lå på en sterk 8. plass etter de innledende rundene med hinder på 130 og 135 centimeter. I finalen var listen økt til 140 centimeter og også der fikk 17-åringen fullføre begge omgangene.

Men Nordhov har enda større ambisjoner for tiden som kommer. Først å kvalifisere seg til Oslo Grand Prix gjennom stabilt gode cupresultater.

- Jeg har veldig lyst til å nå de store mesterskapene. Jeg har lyst til å komme til nordisk mesterskap allerede neste år og å nå enda større mesterskap i fremtiden hadde vært veldig gøy.

- Må bli mer stabil

Hun er klar på hva som må til for å komme dit.

- Jeg må få mer stabile resultater i 1.40-klasser. Jeg må delta på flere store uttaksstevner og konkurranser som Junior Grand Prix. Med gode prestasjoner der ser man at hestene er klar for tøffere konkurranser, forklarer 17-åringen.

Flyttet sørover

I fjor sommer flyttet hun helt til Tønsberg for å satse på toppidrett hest på videregående skole.

- Det går veldig bra. Jeg trives sørpå. Det er bedre fasiliteter og muligheter til både trening og stevner.

Men hesten, Favos Checkmate, har vært med hele reisen - og er fortsatt i planene.

- Det har vært en lang vei og mye jobb for å komme dit vi er nå. Jeg har planer om å ha henne i hvertfall ut videregående skole (to år til) og prøve første året som "young rider" (eldre junior) også. Jeg tror hun har kapasiteten til å brukes der også, sier Solveig-Kristine Nordhov.