Mange lag seiler gjennom gruppespillet i Norway Cup som en lek. Blåmann G17 tenkte kanskje også i de baner, men slik gikk det ikke.

For Blåmann-laget gikk på et enormt bananskall i første kamp i gruppespillet og endte opp med å bli knust 0-8 mot Gimse IL. Nå har de på utrolig vis tatt seg videre til A-sluttspillet.

– Guttene var ikke "på" i det hele tatt i den kampen, og vi tapte alt av dueller, sier trener Per-Ivar Jensen til iTromsø om tapet.

Ferguson-hårføner

Da fikk alle spillerne høre det av trenerteamet etter kampen. Spillerne fikk vite at dette rett og slett ikke holder for et lag som har sterke tradisjoner om å gjøre det bra i Norway Cup.

–  Da tok vi fram Ferguson-hårføneren og fortalte hva vi mente om det her, og sida da har vi virkelig snudd kjerringa for å si det sånn, sier Jensen, og viser til da den legendariske manageren Sir Alex Ferguson var særdeles misfornøyd med prestasjonene av United-spillerne.

For Blåmann har skjerpet seg, og det noe så ekstremt. For i de to neste kampene har de slått forhåndsfavorittene i gruppa, og et av var et satsingslag fra Israel.

–  Det var en strålende kamp av oss, og det viser hva som bor i laget, sier treneren.

Etter at de vant 1-0 mot ESKHOL fra Israel, så tok det helt av i Blåmann-leiren.

– Jeg tror hele Ekebergsletta hørte oss juble, og lurte på hva slags tullinger dette er, sier Jensen med et smil.

Har studert motstanderen

Det nærmer seg kampstart for Blåmann i sluttspillet, og skal møte Sotra i kvartfinalen.

–  Vi har studert de litt og vet hva de kommer med. De spilte blant annet mot TIL og vi så den kampen. Men det blir utrolig gøy og vi gleder oss masse, sier Jensen.