I den aller første eliteseriekampen i ishockey i Tromsø ventet en tung oppgave for Tromsø Hockey:

Stavanger er kanskje Norges beste lag i en serie med stor forskjell mellom de beste og dårligste lagene.

Allerede etter tre minutters spill i Tromsø Ishall ledet rogalendingene 2-0.

Kveldens høydepunkt

Men midtveis i førsteperiode, på stillingen 4-0 til det suverene bortelaget og med en Stavanger-spiller utvist, kom kveldens store høydepunkt for hjemmepublikum:

Etter lekkert Tromsø-spill, Siri Andersen fant Sari Lumijärvi som serverte foran mål til Marte Idrupsen, som satte inn den første hjemmescoringen på øverste nivå for Tromsø Hockey.

- Det var veldig, veldig artig. Det var en utrolig bra stemning blant publikum, som gjorde det ekstra spesielt, kommenterer Marte Idrupsen.

- Selv om man møter hard motstand, så viser det seg at dersom man er rett plassert og får en god pasning, så kan man score mål, fortsetter 22-åringen med et smil.

- Mye unødvendig

Det ble imidlertid ikke mye mer jubel. Stavanger malte på, og satte pucken i mål jevnt og trutt. Til slutt vant bortelaget hele 1-17.

For mange mål, mener Marte Idrupsen.

- Vi slipper inn mye unødvendig. De får kommer for lett gjennom sentralt i banen. Vi må bli flinkere i morgen og jobbe jevnere hele kampen (søndag, ny kamp klokken 10, journ.anm.), sier hun.

Likevel er hun glad for et par tøffe karameller på øverste nivå.

- Vi kunne fortsatt å spille i 1.-divisjon og gjort det veldig bra der i år. Men vi lærer veldig mye av å få prøve oss på dette nivået.

PS! Seieren er tangering av Stavangers største seier i år. De har vunnet 16-0 (og 12-0) mot Sparta Sarpsborg tidligere i sesongen. Serien er tydelig delt med Stavanger, Vålerenga og Hasle/Løren som tre relativt jevne topplag, som har vunnet med store sifre i kamper mot Tromsø, Wang Allianseidrett og Sparta.