Da sluttsignalet gikk i Tromsøhallen sto det 78–54 på måltavla i kvartfinalen mellom Varden og Gimle i U19-NM.

Det var bare et problem: Tromsø Storm hadde 54.

– Vi tapte. Jeg er så skuffa. Det er veldig surt. Etter 5.-plassen i fjor trodde jeg vi skulle klare medalje. Nå er jeg ganske skuffa, sier Aron Finstad til iTromsø.

Håpløs start

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Det er så utrolig skuffende. Det er absolutt ikke dette jeg hadde sett for meg, sier Audun Bangsund etter kvartfinale-exiten.

Varden havnet tidlig ti poeng bak mot Gimle. Det klarte hjemmelaget aldri å ta igjen – til tross for god hjelp fra hjemmepublikummet i Tromsøhallen.

Men alt publikum fikk se var et frustrert lag i grønt og hvitt og en fly forbanna Kenneth Webb på sidelinja.

– Det er to ting som er utfordrende. For det første får vi ikke matching ofte nok. For det andre vinner vi ikke kamper når vi ikke tar skudd, sier Webb til iTromsø.

– Dette viser at guttene ikke er klare, sier Webb.

Mangler toppspillere

Som trener i Tromsø Storm og Varden trener han også flere av de yngre generasjonene, men Storm har fortsatt til gode å få fram et stjerneskudd på laget.

Kun Henrik Lange var i nærheten sist sesong, men han klarte aldri å briljere på samme måte som Charlie Lee og Keon Lawrence.

– Mange av disse guttene kommer til å bli skikkelig gode, sier Kenneth Webb.

Flere av Varden-spillerne har minutter i BLNO for Storm.

Blodig nese

– De er ikke klare enda. Vi må vente og se. Nå skal vi trene hardt i sommer så får vi se, sier Webb, som også håper at spillerne fikk noe positivt ut av det.

– Det handler også om å lære seg skuffelser, sier treneren.

Aron Finstad, på lån fra Harstad, viste også at han gir alt for laget. Han blødde kraftig fra nesa etter en stjernesmell i tredje periode.

– Det får bra med nesa tror jeg. Det er verre at vi tapte, sier Finstad til iTromsø.

NESESTYVER: Aron Finstad fikk seg en på nesa.