Når det tradisjonsrike sykkelrittet arrangeres lørdag er det med en ny trimklasse fra Laksvatn på 45 kilometer.

– Jeg håper inderlig at det blir et familievennlig ritt. Nytt av året er denne trimklassen, der de også under 13 år kan delta med en foresatt. Det tror jeg blir supert, sier Einar Bjørn, som er leder av Tromsø Cykleklubb.

Bankett i byen

Han har merket seg at det er en økende interesse for sykkelsporten de siste årene – og 45 kilometer skal være overkommelig for veldig mange,

– Vi håper jo at denne trimklassen stimulerer til at flere ønsker å delta på dette rittet. Men vi har ikke satt oss noe mål på antall deltakere, siden det er første gang vi prøver dette. Folk avventer gjerne litt på grunn av værmeldingen, men det er ikke lengre enn at om man kler på seg litt så blir det bra, selv om det skulle bli ruskevær, sier Einar Bjørn.

Etter at rytterne er kommet i mål ved Biltrend på Solstrand, er det samling på Scandic Ishavshotel.

– Der kan man også få kjøpt seg et måltid. Vollan-Tromsø er også en del av bedriftskampen, og det vil være premieutdeling og bankett på ishavshotellet på kvelden, forteller Bjørn.

Lagtempo

Det arrangeres også regionmesterskap i lagtempo, tremannslag, på lørdag.

– Så vidt meg bekjent har det aldri vært arrangert regionmesterskap i lagtempo tidligere. Dette er erstatningen til langløype-distansen, som har hatt dårlig deltakelse de siste årene. Med lagtempo stimulerer du til lagfølelsen og personlig synes jeg det er veldig fint, sier Bjørn.

– Tromsø Cykleklubb vil vel stille sterkt her?

– Ja, vi har mange gode ryttere, så det kan godt være. Det er mange andre god lag også, vil jeg tro og det skal stemme godt når man sykler i lag, slik at man får utnyttet potensialet i laget, sier Bjørn.

Tidligere år har det vært en del som har veltet og pådratt seg skader under rittet.

– Vi håper at folk skal være disiplinert, og vi deler inn i årsklassepuljer, så det blir litt bedre enn tidligere. Det er viktig å være disiplinert – dette er ikke noe VM, selv om det er konkurranse, sier Bjørn.

Distansen på Vollan-Tromsø er på cirka 69 kilometer og en vinnertid er ventet å være på mellom 1.30.00 og 1.45.00.

Den første påmeldingsfristen, til redusert pris, er midnatt 1. september.

Absolutt siste frist for påmelding er fredag kveld.

SYKKELLEDER: Einar Bjørn vil at Vollan-Tromsø skal bli et mer familievennlig arrangement.Foto: Øyvind Sivertsen