Japaneren spurtslo tyske Eric Frenzel. Björn Kircheisen, også han tysker, knep tredjeplassen. Moan på åttende var 26,3 sekunder bak vinneren.

Magnus Moan gikk ut i sporet ett minutt og sju sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl, men trønderen fikk raskt ryggen til verdenscupleder Johannes Rydzek. Rehrl falt etter hvert av, mens Watabe og Frenzel ledet an tetgruppen.

Magnus Moan i svevet på hjemmebane lørdag. Han landet på 120 meter, noe som holdt til 20.-plass før langrennsdelen. I sporet gikk han seg opp til en 8.-plass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Slet med å henge med

– Jeg kan ikke være misfornøyd, egentlig. Jeg skulle vært høyere opp, men det gikk så fort at jeg slet med å henge med. Jeg gikk det jeg var god for, sa Moan til NTB.

– Det var tungt ute i løypa med veldig forskjellig snø. Oppe på toppen var det knusktørt, og der stoppet skiene veldig. Der det var bløtt, skjøt skiene fart, sa Norges bestemann i Kollen.

De norske kombinertløperne har skuffet veldig denne sesongen. Moan var med og reddet inntrykket med to lagmedaljer i Lahti-VM.

Etter en svak sesong har Moan løftet seg etter nyttår.

– Det er min tredje beste plassering i årets verdenscup, påpekte Moan lettet.

Langt bak

Til slutt var det de to sistnevnte som gjorde opp om seieren. En stokk stiv Frenzel maktet ikke å spurte ned Watabe. Rydzek ble nummer fire, noe som gjør spenningen stor i kampen mellom ham og Eric Frenzel. De to landsmennene kjemper om verdenscupen sammenlagt.

De norske hadde et ugunstig utgangspunkt etter hoppdelen lørdag. Thomas Kjelbotn på 11.-plass var beste norske, foran Espen Andersen (13.-plass) og Moan på 20. Da ble det for langt fram med tanke på en pallplass.

Øvrige norske sluttplasseringer lørdag: 13) Espen Andersen 0.47,7 min. bak, 14) Mikko Kokslien 1.02,7, 15) Jørgen Graabak 1.04,3, 21) Thomas Kjelbotn 1.11,2, 28) Håvard Klemetsen 2.04,3, 37) Simen Tiller 2.41,3, 40) Truls Sønstehagen Johansen 3.12,7, 48) Sindre Ure Søtvik 4.34,5.

(©NTB)