«I lang tid har jeg valgt å sitte stille i båten, men etter gårsdagens avisartikler kjenner jeg det er på tide å forlate den behagelige «tie-posisjonen» og fortelle min opplevelse av Gjert som familiefar».

Slik åpner Martin Ingebrigtsen sin kronikk, som kommer dagen etter at løpebrødrene fortalte sin versjon i VG.

Under tittelen «Dette er vår historie» fortalte Henrik (32), Filip (30) og Jakob Ingebrigtsen (23) om bakgrunnen for bruddet med faren og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen.

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen» skrev de i en kronikk i VG.

Gjert Ingebrigtsen svarte på påstandene via sin advokat John Christian Elden.

– De uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, sa Gjert Ingebrigtsen.

Nå ønsker en ny bror å fortelle sin versjon av historien. Martin Ingebrigtsen er en del av søskenflokken på syv. Han var også å se i NRK-serien «Team Ingebrigtsen».

Gjert Ingebrigtsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Martin Ingebrigtsen sier at det umulig kan bli en unison sannhet når alle har ulike opplevelser.

– Men når min erfaring av familiehjemmet spriker i et så stort spenn fra mine brødres opplevelse, mener jeg det er riktig og rettferdig at saken blir belyst fra flere sider. Tross alt har vi vokst opp under samme tak, skriver Ingebrigtsen.

I kronikken påpeker han at faren har noen negative sider. Samtidig tar han ham i forsvar.

– Frykt er heldigvis en fremmed følelse for meg. Jeg har aldri fryktet pappa. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er vanskelig å se den store frykten, når andre i familien stadig besøker og nylig har vært på ferie med Gjert. De fleste hadde nok ikke gjort det med en voldelig person, eller bygget huset sitt i gangavstand til familiehjemmet om frykten er så stor ... Jeg har ALDRI fryktet pappa på den måten.

Les hele kronikken her!

Espen Skoland er pressekontakt for brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Han er forelagt uttalelsene fra Martin Ingebrigtsen, og opplyser at de ikke ønsker å gi en kommentar til denne saken.

Gjert Ingebrigtsen ønsker heller ikke å kommentere kronikken, men VG får følgende kommunisert via hans advokat John Christian Elden:

– Han er glad for støtten, og synes det er leit at dette blir en vond, offentlig sak, men kjenner til sannheten godt, skriver han i en SMS.