Storklubben så ut til å være tilbake på gamle høyder da de for få år siden feide over Real Madrid og Juventus, og var sekunder unna en Champions League-finale.

Men etter penisbilde-skandalen har det gått nedover med den nederlandske hovedstadsklubben. Denne sesongen har blitt beskrevet som et «historisk bunnpunkt» rent sportslig.

Og torsdag var Ajax i ferd med å bli ydmyket av et lite lag fra Nord-Norge.

– Vi har sett et veldig, veldig, veldig pinlig Ajax i aksjon, konkluderte den danske eks-spilleren og ESPN-ekspert Kenneth Pérez.

– Det er mot et lag som ikke har spilt en tellende kamp på to måneder, og så blir de rett og slett rundspilt. Dette var ikke nærheten av noe Ajax ønsker å bli assosiert med, men dette er virkeligheten, var Pérez nådeløse dom.

Fem minutter før slutt var halve stadion på vei ut portene etter at den danske midtbanejuvelen Albert Grønbæk hadde sendt Bodø/Glimt opp i en tomålsledelse.

– Det var bare Bodø/Glimt-show på et tidspunkt. Måten de bare trillet ballen rundt i backfireren... Ajax forsøkte å presse, men de var ikke i nærheten, sier Fox Sports-eksperten Kees Kwakman.

Flere supportere stoppet i trappene og enkelte kom tilbake inn på arenaen da Ajax ble tildelt straffespark like før full tid.

En VAR-sjekk omgjorde Odin Bjørtufts gule kort til et rødt. Det gjorde at flere rakk å se reduseringsmålet og den påfølgende utligningen i kampens 97. minutt.

Da var stemningen plutselig betydelig bedre.

– Men i 90 minutter var dette ganske trist. Fotball er veldig bisart, fordi man sitter med en annen følelse på grunn av to sene mål. Dette er greit nok for Ajax, men de spilte ganske skammelig i kveld, oppsummerer tidligere Ajax-spiller og ESPN-ekspert Marciano Vink.

Returoppgjøret spilles i Bodø om én uke. Vinneren sammenlagt går til åttedelsfinalen i Conference League, som er det tredje høyeste nivået i Europa etter Champions League og Europa League.