Kun ved hjelp av ulovlige midler klarte armenerne å stoppe Erling Braut Haaland, som viste kraft, styrke og fart et hakk over alle andre på Ullevaal-matten.

– Vi så et «powershow» på et nivå som aldri før er vist på norsk jord. Det er de eksplosjonene han har og den teften. Det er morsomt å se på. Man gnir seg litt i øynene av og til, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Verdensstjernen viste hva han hadde i gjære da han på egen hånd tok fatt på hele Armenia-forsvaret og dro seg forbi hele bølingen, før han ble meid ned av Arman Hovhannisyan. Han fikk se det røde kortet.

Deretter fulgte Haaland opp med å sette inn 1–0 på akrobatisk vis noen minutter senere. Han lot Joshua King skyte straffesparket han egentlig skulle ta, han var nest sist på 3–0-målet til Kristian Thorstvedt – og rundet av omgangen med å sette inn 5–0 etter å ha rykket seg fri og holdt unna motstanderen med rå muskelkraft og balanse.

Norges neste kamper er i Nations League i starten av juni. Da venter to bortekamper mot Serbia og Sverige etterfulgt av hjemmekamper mot Slovenia og Sverige igjen.