Den femte etappen av Tour de France var også en av de mest spesielle. Etappen gikk fra Lille Métropole til Arenberg Porte du Hainaut, og var på 153,7 km. 19,4 av kilometrene var på brostein, som er svært krevende å sykle på.

Edvald Boasson Hagen var blant en gruppe på fire løpere som kom først inn til spurten, og så ut til å vinne etappen med fem hundre meter igjen. 35-åringen ble Lillehammer ble imidlertid passert av både Simon Clarke og Taco Van Der Hoorn på de siste metrene, og ble til slutt nummer tre.

– Godt å være ferdig

Andreas Leknessund kom i mål som nummer 66. Tromsøværingen, som sykler for Team DSM, er nummer 52 i sammendraget etter fem etapper.

– Det var en heftig opplevelse, men samtidig ganske gøy. Det var mitt første ritt der det er så mye brostein, så jeg hadde null erfaring og visste ikke helt hva jeg kunne forvente. Men det gikk bra, jeg fikk gjort det jeg skulle og fikk ut det jeg er god for, som er det viktigste. Det var ganske sinnsykt, og en helt egen stemning i feltet med så mye kamp hele tiden. I tillegg unngikk jeg uhell i dag også. Godt å være ferdig, sier Leknessund, på telefon til iTromsø fra hotellet han nettopp sjekket inn på.

Tour de France er en manndomsprøve av dimensjoner, og Leknessund beskriver videre hvordan tiden brukes mellom etappene.

– Når man kommer i bussen så er det å ta seg en dusj, og få i seg litt mat raskt, ofte pasta. Så er det å komme seg til hotellet, det er jo et nytt hotell hver dag. Der er det massasje, og så spiser vi middag i nitiden. Etter det er å gå til rommet, kanskje ringe til familien og så er det komme seg i seng. Vi er jo på ulike steder hele tiden, men dagene er ganske like, sier Leknessund.