– Siste status er at Barcelona fortsetter å gjøre undersøkelser, og eventuelt noen behandlinger. Det er Barcelonas sak, men vi har tett dialog og tar dette på største alvor, sier Sjögren til VG.

Fredag ettermiddag opplyste Barcelona om undersøkelsene av Graham Hansens hjerte i en kort pressemelding. Overfor VG utdypet Sjögren at hun følte noe ikke var riktig under sist landskamp mot Polen i oktober, og pulsen gikk ikke ned som normalt i pausen.

Norge møter Albania 25. november og Armenia 30. november. Graham Hansen er med i troppen, men det er for tidlig å si om hun faktisk kan spille.

– Om alt går fint denne uken og den neste, bør det ikke være noe større problemer for Graham Hansen å spille. Men situasjonen er litt uklar, så jeg vil være forsiktig med å uttale meg, sier Sjögren.

Han sier 26-åringen er i beste hender hos Barcelonas legeteam.

– Jeg har gode forhåpninger om at hun kan spille, men vi må se hva som kommer ut av utredningen. Forhåpentligvis løser det seg udramatisk, understreker han.

Han har også tatt ut Chelsea-spiller og landslagskaptein Maren Mjelde i troppen som spiller nummer 24. Hun vil ikke spille kampene, men på grunn av at EM til sommeren nærmer seg var ønsket stort om å ha med den kne-plagede profilen.

TRIO: Landslagssjef Martin Sjögren, visekaptein Caroline Graham Hansen og kaptein Maren Mjelde. Foto: NTB

– Det blir bra. Maren er vår kaptein. Når ting går så bra i rehabiliteringen, er det naturlig at hun blir med i troppen. Samtidig som vi har VM-kvaliken, jobber med forberedelsene mot EM. Vi er inne i noen viktige prosesser og det er naturlig og viktig at Maren blir med. Vi har god dialog med Chelsea på hva hun skal være med på og ikke, sier Sjögren.

– Kan det bli aktuelt å ta med visekaptein Graham Hansen på samme måte om hun ikke skulle vise seg å bli spilleklar?

– Vi vil vurdere det om Caroline ikke er tilgjengelig for spill, på samme bakgrunn som Maren. Caroline har en veldig viktig rolle inn mot laget både for fremtiden og til EM. Vi får vurdere det etter beskjeden vi får fra Barcelona, svarer Sjögren.

Norge topper VM-kvaliken med ti poeng etter fire kamper, to poeng foran Polen.