Nå forteller han litt mer åpent hva han faktisk tenkte i det møtet.

– Jeg stusset jo over det uttaket og jeg har slitt med å forstå logikken i vrakingen. Det har jeg. For det har blitt brukt klassiskresultater som argumentasjon.

– Men jeg har vel aldri gått bedre klassisk enn jeg har i vinter. Selv om det er fristil jeg har gjort mine beste renn, så har jeg tatt steg i klassisk.

Han viser blant annet til en andreplass i verdenscupen i Oberstdorf i Tour de Ski.

– Og så er jeg i betydelig bedre form enn jeg var i Tour de Ski i tillegg.

Han forteller videre:

– Det jeg stusser over er at det virker som om laget var bestemt på forhånd. Jeg opplevde tidlig i mesterskapet at det har vært sjanser for å gå seg inn med gode resultater.

Krüger fremstår ikke preget av at han er vraket, men da VG spør om han er oppgitt, frustrert eller sint likevel, svarer han slik:

– Jeg er jo oppgitt over hele greia. Det er jeg. Men jeg vil ikke la dette ødelegge noe av opplevelsen av mesterskapet, heller. Jeg prøver å ikke hisse meg opp eller la meg irritere. Det har vært et eventyr av et VM. Det er det jeg har lyst til å fokusere på, sier han og vil understreke flere ganger at han overhodet ikke blir irritert for at Nyenget får sjansen.

Han mener lagkompisen egentlig har fortjent det også.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum har ikke besvart VGs henvendelser søndag morgen. Han forklarte vrakingen av Krüger lørdag:

NRK-ekspert Fredrik Aukland er sjokkert over at Simen Hegstad Krüger fortsatt ikke får gå.

– Det er det største skandaleuttaket noen gang. Jeg har aldri vært borti noe lignende. Selv vrakingen av Petter Northug til OL i 2006 var enklere å forklare enn dette, sier Aukland til NRK.

VG har konfrontert langrennssjef Espen Bjervig med uttalelsen.

– Nå skal vi gå 50 km, kan prate etter løpet, svarer han i en SMS.

– Du skal ha baller for å si nei til en med tre VM-gull. Men jeg tror (Eirik Myhr) Nossum har sett på resultatene og brukt magefølelsen, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til VG.

Den tidligere VM-vinneren på 50 km sier han «er helt enig at Krüger skulle gått», men har en viss forståelse for uttaket av Martin Løwstrøm Nyenget.

– Dette er jævlig vanskelig. De fleste husker jo ikke at Martin (Løwstrøm Nyenget) har vært to ganger på pallen denne sesongen i klassiske renn. Han vant den klassiske Kollen-femmila i fjor. Så det er ikke helt borte det uttaket, mener Hjelmeset.

Viaplay-ekspert Martin Johnsrud Sundby gikk ut mot skiledelsen lørdag.

– Hadde jeg vært i en situasjon hvor jeg hadde tatt to individuelle gullmedaljer og stafettgull, og pløyd over alt og alle gjennom mesterskapet, men ikke fått gå siste distanse ... Da skulle det blitt greit furore, sa Sundby.