Lørdag spilte Michael Bradley sin siste fotballkamp i karrieren, for Toronto FC. Mandag satte han seg på flyet i retning Norge, og onsdag vil Stabæk få møte amerikaneren som er en legende i hjemlandet.

Budstikka omtalte nyheten først.

– Han er med i støtteapparatet vårt fra onsdag, bekrefter sportssjef Torgeir Bjarmann til samme avis.

Bradley har 151 landskamper for USA. Han har spilt to VM-sluttspill, i 2010 og 2014. Der spilte han samtlige minutter for USA, som røk i åttedelsfinalen begge ganger. I tillegg har han spilt en rekke andre mesterskap.

Nøyaktig hvilken rolle han vil ha i Stabæk, er ennå ikke kjent.

Det som er kjent er at Bradley vil jobbe gratis for klubben som ligger på kvalikplass.

I 2022 tjente fotballspilleren 16,7 millioner norske kroner, ifølge Toronto Sun.

– Han blir det man kaller frivillig ut året, så lenge Bob har kontrakt. Hvis Bob forlenger med oss, så får vi se hvordan vi løser det. Men det blir ingen kostnader for oss nå, sier Bjarmann videre til Budstikka.

VG har prøvd å nå Bjarmann, men har foreløpig ikke lykkes i det.

Forrige tirsdag annonserte Bradley at han legger fotballskoene på hyllen etter Torontos siste seriekamp. Etter kampen ble mannen hyllet av klubben han signerte for tilbake i 2014, og har vært i siden.

– De siste ti årene har jeg gitt blod, svette og tårer, og prøvd å hjelpe denne klubben til å bli den beste den kan bli. Det har vært noen fantastiske dager og minner som vil bli ved meg resten av livet – og noen dårlige også. Men jeg har aldri sluttet å gi alt jeg har, sa Bradley i en pressemelding.

I 2017 vant Toronto «The Treble», altså både MLS, Supporters Shield og det kanadiske mesterskapet.

– Michael Bradley har blitt en legende som kaptein med over 300 kamper, løftet flere trofeer og representert klubben på best mulig måte, sa Torontos klubbpresident Bill Manning.

Bradley er den spilleren som har tredje flest landskamper for USA. Han har scoret 17 mål og gitt 23 assister for landslaget.

Han har også blant annet spilt i Roma, Heerenveen, Borussia Mönchengladbach og vært på lån til Aston Villa.

10. september ble Bob Bradley presentert som ny Stabæk-trener: