– Jeg koblet alvoret av ulykken på sekundet da jeg så blodet. Adam holdt hansken til halsen og jeg prøvde å se bort, men jeg fikk med meg hvordan han reiste seg for så å kollapse igjen.

Slik beskriver svenske Victor Björkung den tragiske hendelsen der den amerikanske ishockeyspilleren Adam Johnson døde på isen.

I en kollisjon underveis i kampen mellom Nottingham Panthers og Sheffield Steelers i England ble Johnson truffet i halsen av en motstanders skøyte. Den tidligere NHL-spilleren døde av skadene.

LAGKAMERAT: Victor Björkung. Her fra tiden i Frisk Asker. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Björkung, som spilte for Frisk Asker fra 2019 til 2021, var lagkamerat med Johnson og sto bare noen meter fra da ulykken skjedde.

Han sier han har flere hull i hukommelsen fra hendelsen.

– Det er helt sykt. Jeg gikk umiddelbart i sjokk og har valgt å ikke se hendelsen i ettertid, men jeg har blitt fortalt at jeg var der og så alt da det skjedde, sier en preget Björkung til Aftonbladet.

DØDE: Adam Johnson mistet livet under en ishockeykamp i helgen. Foto: Paul Vernon / AP / NTB

Johnson fikk umiddelbart hjelp fra helsepersonell, og de to lagene sto som en mur rundt amerikaneren for å skjerme ham fra publikum før han ble fraktet til sykehus. Livet sto ikke til å redde.

– Det er det sykeste jeg har sett. Jeg har strigrått.

– Barna skrek på tribunen, dommerne gråt og spillerne klemte hverandre. Jeg begynner å gråte når minnene dukker opp, forteller Björkung.

BLOMSTERHAV: Flere hundre personer har lagt blomster utenfor Motorpoint Arena i Nottingham etter Adam Johnsons bortgang. Foto: Jacob King / Pa Photos / NTB

Det har gått tre dager siden ulykken. 30-åringen forteller om søvnløse netter der han våkner i panikk. Spillerne får hjelp av psykolog og klubben fokuserer på spillernes ve og vel og enkelte har reist hjem til familie.

Hockeysesongen i England er satt på pause. Når det gjenopptas er ikke sikkert.

– Akkurat nå føles det å spille ishockey langt unna, men når jeg velger å gjøre det så skal jeg spille for Adam.

– Vi kommer ikke til å forhaste oss, men når vi velger å gå på isen vil fansen og hockeyverden stå bak oss. Vi vil spille for ham.