Det betyr nok en smell for Ajax, som i februar møter Bodø/Glimt i Conference League-sluttspillet.

– Det skulle ikke ha skjedd, sier Ajax’ assistenttrener Michael Valkanis ifølge The Athletic.

– Jeg tror dette vil gå verden rundt, en klubb på fjerde nivå som eliminerer Ajax. Telefonen min har eksplodert, sier tomålsscorer Tim Pieters ifølge De Telegraaf.

Han ledet laget i hovedtrener John van‘t Schips fravær. Han hadde reist til Australia for å delta i sønnens bryllup.

Ajax trodde muligens de hadde reddet seg da de utlignet til 2–2 minutter. Fire minutter på overtid sendte Mats Grotenbreg Hercules til himmels. Hele stadion eksploderte da Grotenbreg var lengst fremme på en dødball og satte vinnermålet.

– Vi er inne i en veldig vanskelig sesong, men vi må fortsette for å komme tilbake på sporet, sier assistenttrener Valkanis.

Ajax’ islandske midtbanespiller Kristian Hlynsson måtte skuffet se at USV Hercules ble for sterke. Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP / NTB

Den nederlandske storheten er på femteplass i Æresdivisjonen denne sesongen, 23 poeng bak serieleder PSV. Dermed trenger Ajax en ordentlig rengjøring før Bodø/Glimt kommer på besøk i februar.

– Folk uten fotballkunnskap og Ajax-DNA har latt klubben gå «til haiene», skriver Telegraaf-skribent Mark Verweij.

Hercules ligger for øyeblikket på tiendeplass i Derde Divisie, fjerde nivå, bak klubber som VV Dovo, Eemdijk og HSC 21.

De ligger riktignok foran lag som DEM, Rijnvogels og Urk.

I første versjon av denne artikkelen sto det at det var Feyenoord som ledet den nederlandske serien. De ligger imidlertid på andreplass. Det er PSV som er serieleder med 48 poeng. Dette ble rettet 22. desember klokken 02.10.