Fløya kjemper med Gimletroll og Fyllingsdalen om opprykk til 1.-divisjon, og forutsetningene var enkle for Fløya foran dagens bortekamp. Tap ville bety en ny sesong i 2.-divisjon, mens ett eller tre poeng ville holde liv i opprykkshåpet.

Et kvarter før slutt falt avgjørelsen. Elin Sørum la inn fra høyre, og på første stolpe hoppet Celine Nergård over ballen. På bakeste ventet Sofie Skjelstad Jensen som hadde en enkel jobb. Dermed ble hun matchvinner for Fløya i kampen som endte med 1-0.

– Det var utrolig deilig å se den gå i mål, og det var veldig fortjent, forteller Jensen på telefon fra Kristiansand.

– Helt overlegne

– Vi dominerte totalt, men slet lenge med å få hull på den berømte byllen. Gimletroll skapte ikke en eneste målsjanse på oss, så det var meget fortjent at vi vant denne kampen, forteller trener Roger Nilsen.

– Overrasket over at dere var så overlegne?

– Jeg trodde vi kom til å være et bedre lag, og spesielt i 1. omgang var vi helt overlegne. Jentene skal ha skryt for at de var såpass påskrudde fra start, sier Nilsen som roser matchvinner Skjelstad Jensen.

– Det har betydd veldig mye å få inn en spiller som Sofie. Hun har erfaring fra elitenivå, og har vært med på å heve gruppa. Anneli Giske går også foran i dag. Hun var rett og slett fabelaktig, og var banens klart beste spiller, skryter Nilsen.

Må unngå tap

Dermed tok Fløya et langt steg mot opprykk. Hvis de unngår tap hjemme mot Fyllingsdalen neste helg er de klare for 1.-divisjonspill i 2016.

– Vi bør i hvert fall ikke tape for dem. Det blir kjølig for Fyllingdalen å komme nordover, og det tror jeg ikke de liker, sier Fløya-trener Roger Nilsen med et glimt i øyet.

Fløya stilte med følgende lag: Marja Holmestrand Hætta, Ida Sønvisen Suhr, Vilde Bratland, Christine Olsen, Tonje Kristine Nilssen, Anneli Giske, Kathrine Pleym, Elin Sørum, Sandra Simonsen, Celine Nergård og Sofie Jensen. Benyttede innbyttere: Reidun Helene Nilsen og Martine Frederikke Hansen.