I fredagens 4-0-seier hjemme mot Hammerfest banket 22-åringen inn Fløyas to første mål.

Det betyr at den tidligere TIL-junioren står med vanvittige ti scoringer på de siste seks seriekampene.

Før det hadde spissen slitt med å finne nettmaskene: Etter mål i første seriekamp, gikk Mathisen syv kamper uten å score.

- Jeg hadde måltørke nesten hele første del av sesongen, helt til jeg møtte Tverrelvdalen borte. Så kom heldigvis den berømte ketchup-effekten, kommenterer en blid storscorer til iTromsø.

- Nesten ikke til å unngå

Mathisen peker på gode lagkamerater som en forklaring til scoringsformen.

- Jeg spiller på et lag som skaper en del sjanser og har lagkamerater som setter meg opp i mange gode scoringssituasjoner. Da er det nesten ikke til å unngå at et par baller sniker seg inn i nettet med jevne mellomrom, sier han.

Poengene viktigst

Med 34 poeng på årets 13 første kamper har Fløya syv poengs ledelse i toppen av 3.-divisjon.

Selv om laget forblir på nivå fire i norsk fotball på grunn av spissingen i det norske seriesystemet, vil det i så fall være første gang klubben blir seriemester på det øverste regionale nivået i norsk fotball - rett under de nasjonale seriene.

For Morten Mathisen er det fortsatt poengfangst for Fløya som er viktigst. Han vil ikke spå hvor mange flere årets 11 seriemål kan bli i løpet av høsten.

- Jeg håper å score så mange som mulig. Men så lenge laget vinner er det ikke så viktig med hvem som scorer for min del.