TROMSDALEN: Tirsdag tapte laget overraskende 25–32 for TSI og dermed stoppet seiersrekken i 2.-divisjon på 33 kamper.

Etter kampen mottok seriemesterne velfortjente gullmedaljer etter å ha vunnet 15 av 16 oppgjør i årets serie.

– Vi er fornøyde med det vi har fått til i år etter å ha hatt et litt vanskelig utgangspunkt. Vi har en tynn stall og gode spillere har blitt borte etter forrige sesong. Vi er veldig komfortable med det som har skjedd, sier sportslig koordinator i Bravo, Per-Christian Johansen.

Får eksperthjelp

Klubben er for tredje år på rad klar for opprykkskvalik til neste års 1.-divisjon. Den spilles 11.-12. april.

Kanskje var det greit at de fikk seg en vekker mot TSI.

LES OGSÅ: Sjokkseier til TSI

– Ja, absolutt. TSI har et strålende lag. Jeg synes de har blitt bedre de siste årene, så det er ikke noe dårlig vi møtte. Jeg synes vi kom oss bedre i andre omgang. Det var en dårlig start som gjorde at vi hang etter, sier bakspiller Malin Myrvoll.

– At vi før eller siden ville tape en kamp, måtte vi bare forvente. Sånn sett var tidspunktet greit, og TSI har spillere som har prestert på høyt nivå tidligere og det overrasket ikke. Ser vi på egne prestasjoner har vi selvfølgelig større forventninger til innsats og tilstedeværelse. Det må vi skjerpe inn i ukene frem mot kvaliken, sier Per-Christian Johansen.

Det skal ikke stå på matchingen fram mot kvaliken. Om en drøy uke reiser Bravo til Drammen, der de skal få hjelp av et av Norges beste lag, Glassverket, som har en av Norges beste trenere, Geir Oustorp.

De skal spille to kamper mot lagets rekruttlag som spiller i 2.-divisjon. Til den siste kampen kan det være at Glassverket stiller med noen elitespillere.

– Geir skal kjøre en økt med oss og følge opp det han har sett på video fra årets sesong. Det blir veldig nyttig. Glassverket har et bra 2.-divisjonslag, sier Johansen.

LES OGSÅ: Trener mer enn du jobber

I år er nåløyet ikke like trangt med tanke på opprykk. Tre av seks kvaliklag rykker opp i motsetning til to i fjor.

Skulle det ikke bli opprykk i år heller, vil det uansett bli større utfordringer for Bravo i årene som kommer. Neste års 2.-divisjon blir den siste slik vi kjenner den nå. De tre beste lagene kvalifiserer seg nemlig til den nye allnorske 2.-divisjon som skal ha fire avdelinger. Og seriemesteren får en sjanse til å rykke opp som tidligere.

– Målet er å fortsatt fremstå som den fremste satsingsklubben på jentesiden i Nord-Norge, sier Johansen.

Her i nord kjemper man først og fremst med Junkeren og Harstad om den tronen.

Uavklart med Gerbron

Bravos plan er å forsterke stallen ytterligere, men klubben har også talenter i egne rekker de forventer mye av.

– Vi er ganske trygge på det vi har. Det kommer opp en spennende jenter 16-gjeng som vil være med å holde nivået og trykket oppe, så spørs det hva som skjer videre med de andre nordnorske klubbene. Vi kjører i samme stil videre, sier Johansen, som også er en del av trenerteamet til Bravo-laget.

LES OGSÅ: Vil ha gigantisk snowboard-konkurranse til Tromsø

Om Marie Gerbron fortsetter som hovedtrener er ikke avklart.

Johansen blir i alle fall med videre rundt Bravo-satsingen neste sesong.

– Ja da. Vi er med så lenge det er behov for oss og så lenge vi får lov, humrer Johansen.

FIKK NOE Å TENKE PÅ: Trenerteamet Marie Gerbron, Aksel Eilertsen (til venstre) og Per-Christian Johansen diskuterer i pausen.