For uten en syk Silje Theodorsen og Marit Robertsen, som stod over, stilte Kvaløysletta Skilag likevel med to løpere på startstreken på dameklassen i dagens løp: Anette Kjeldbergvik (21), som tok ovegang fra Lødingen i fjor, og den tidligere fotballspilleren Tone Heimlund (29), som har satset på langrenn i ett år.

- Det er kjempeartig at vi har det luksusproblemet med hvem som skal gå på førstelaget på stafetten, sier en smilende Marit Robertsen.

Og bekrefter at stafetten allerede er tankene til Kvaløysletta-jentene:

- Det er det vi gleder oss til og trener for. Det blir høydepunktet for neste sesong. Vi har ambisjoner om at vi skal bite fra oss der, sier Robertsen.

Større miljø

Anette Kjeldbergvik tok NNM-bronse i dag, 1.13 bak gullvinner Anna Svendsen. Svendsen tapte forøvrig et spurtoppgjør mot "gjesteløper" Marte Monrad-Hansen fra Heming. Kjeldbergvik forteller at blant annet muligheten for å kunne gå stafett ligger bak overgangen hun tok fra Lødingen til Kvaløysletta.

- Jeg kom fra en veldig liten plass hvor jeg var alene i klubben. Etter fem år i Tromsø ble det naturlig å gjøre det. Det er et godt miljø i Kvaløysletta og jeg har også veldig lyst til å gå stafett i fremtiden, sier hun.

Hun er godt fornøyd med bronsen i dag.

- Det er veldig artig. Jeg har hatt mye sykdom og skader i det siste, så det er godt å kjenne at det endelig løsner igjen.

Gir motivasjon

Lagets veteran er altså Tone Heimlund, som har kommet inn i langrennssporten i voksen alder. I dag gikk hun på 8. og sisteplass i dameklassen med en respektabel tid på 34.13, 7.48 minutter bak vinnerduoen.

- Jeg var på jakt etter en utholdenhetsidrett og har ikke knær til å løpe, og da var ski et godt alternativ, sier Heimlund.

- På Kvaløysletta har vi et lag for de over 15 år, vi har trening hver uke og det er et veldig godt opplegg, forteller 29-åringen som har hatt stor fremgang i sporet etter hun ble langrennsløper.

Heimlund vil gjerne for alvor melde seg på i kampen om stafettetappe på hjemmebane neste år.

- Jeg begynner å se at det kan være mulig. Det gir enda mer motivasjon for treningen, sier Kvaløysletta-løperen.

SPURT: Anna Svendsen tok et overlegent NNM-gull til, men tapte spurtoppgjøret mot Heming-løper Marte Monrad-Hansen, som altså ikke kunne vinne NNM-medalje. Foto: Lars Eidissen