I går ble det andreplass på sprinten i Skandinavisk Cup i Östersund, kun fem hundredeler bak Kari Vikhagen Geitnes. Det var prologtidene som ble avgjørende, da finalerundene ble avlyst på grunn av sprengkulde i Midt-Sverige i går.

I dag ble Anna Svendsen nummer syv på 11 kilometer klassisk fellesstart, 22 sekunder bak den svenske vinneren Sofia Henriksson.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er gøy å kjenne at formen begynner å løsne, sier Anna Svendsen.

- Det var mange dårlige resultater før jul, men dette gir selvtillit, legger hun til.

Fjerde best

I dagens løp ble Svendsen fjerde beste norske kvinne, bak tre svensker på de fire øverste plassene. Svendsen var like bak sterke navn som Kathrine Harsem, Silje Øyre Slind og Barbro Kvåle.

- Det er litt synd at jeg kom sist i den puljen med fire løpere. Og det er kun seks sekunder opp til pallen. Men jeg er veldig fornøyd med å være fjerde beste fra Norge i dag.

- Har du vært bedre i skisporet enn dette?

- 8 i fjor på 10 kilometer klassisk. Bedre plassering og ser at avstanden opp ikke er så lang. Det er selvfølgelig oppløftende og artig å se at det ikke er så langt frem, sier Svendsen.

Resultatene i Sverige kan langt på vei ha sikret Svendsen sjanser på nasjonal kvote i verdenscupen i februar.

- Det vet jeg ingenting om. Vi får se. Nå er tankene på NM på hjemmebane, sier Anna Svendsen.

Theodorsen stod over

Silje Theodorsen, som ble nummer 17 på gårsdagens sprint, valgte å stå over dagens konkurranse. Løpet var redusert fra 20 til 11 kilometer, mens juryen lenge vurderte å avlyse.

- Jeg valgte å stå over på grunn av kulden. Det var målt 19 minus på det verste, opplyser Theodorsen i en SMS til iTromsø.