CELTIC - ROSS COUNTY 3–0

Kristoffer Ajer var lørdag tilbake i Celtic-drakta etter to bunnsolide landskamper. Mot tabelljumbo Ross County ble det en lekende lett 3-0-seier.

Ajer fikk sin landslagsdebut mot Australia forrige fredag, og tre dager senere var han også med fra start da Norge tok en ny seier mot Albania. Lørdag var det tilbake til hverdagen på klubblaget i toppen av skotsk eliteserie.

19-åringen var som vanlig med i Celtics midtforsvar da Ross County ble et enkelt bytte på Celtic Park.

Moussa Dembélé sendte serielederen i føringen på et straffespark drøyt midtveis i første omgang, og seks minutter før pause ble motbakken fryktelig mye brattere for gjestene da Andrew Davies fikk direkte rødt kort.

Stuart Armstrong og Tom Rogic scoret hver sin gang i annen omgang og sørget for en enkel trepoenger for seiersvante Celtic.

Glasgow-klubben topper skotsk eliteserie, 12 poeng foran byrival Rangers. Sistnevnte måtte nøye seg med 2-2 borte mot Motherwell lørdag.

To ligakamper gjenstår for Celtics del, før sluttspillet starter. Der får Ajer og lagkameratene selskap av de fem øvrige lagene på øvre halvdel av tabellen.