Styret i Spanias fotballforbund har besluttet at kvinnenes serie ikke skal spilles ferdig. Caroline Graham Hansen og hennes Barcelona er utropt til seriemester.

Vedtaket på fredagens styremøte var ventet etter at kvinnekomiteen leverte sin innstilling tidligere i uka. På grunn av viruspandemien er det ikke spilt kamper i kvinnenes La Liga siden 1. mars.

Barcelona toppet tabellen ni poeng foran fjorårsmester Atlético Madrid da sesongen ble avbrutt, etter 19 seirer og to uavgjorte på sine 21 kamper. Laget er også i semifinale i cupen og kvartfinale i Champions League.

Graham Hansen ble seriemester i sin første sesong som Barcelona-spiller. Den norske landslagsspilleren har vært en svært viktig spiller i laget, tross en skadeperiode rundt nyttår.

– Vi er seriemestre! Det er utrolig gøy, sier Graham Hansen i en tekstmelding.

Graham Hansen er en svært viktig brikke på Barcelona-laget. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB scanpix

Første på fem år

Barcelona er seriemester for femte gang, men for første gang på fem år. Atlético Madrid vant de tre foregående sesongene. Barcelona og Atlético Madrid, som møtes i kvartfinale dersom denne sesongens Champions League spilles ferdig, er begge klare for neste sesongs mesterliga.

Samtidig som kvinnenes sesong avsluttes, jobbes det på spreng med å fullføre herrenes sesong. Graham Hansen skulle gjerne sett at de resterende serierundene ble spilt ferdig.

– Aller helst skulle vi ha spilt ferdig sesongen. Men vi må stole på at den vurderingen som er blitt gjort, er den riktige med tanke på mulig smitte og spillernes helse. Samtidig er det fint endelig å ha en avklaring på situasjonen, sier 25-åringen.

Copa de la Reina, den spanske cupen, skal spilles ferdig neste sesong. Barcelona møter Sevilla i den ene semifinalen, mens Logroño og Athletic Bilbao møtes i den andre.

Ingen rykker ned

Det blir ikke nedrykk i kvinnenes La Liga denne sesongen, mens de to beste i 2. divisjon rykker opp.

Serien utvides til 18 lag i en sesong, men neste sesong skal serien reduseres til 16 lag igjen.

Ingrid Moe Wold spilte for Madrid CFF de to siste månedene før sesongen ble avbrutt og hjalp laget til 13.-plass. Hun ble ikke overrasket over fredagens avgjørelse om å sette sluttstrek for 2019/20-sesongen.

– Det har pekt den veien ganske lenge nå, så dette kommer ikke som et sjokk, sier 30-åringen.

Ingrid Moe Wold (i midten) sammen med Caroline Graham Hansen (t.v.) og Maren Mjelde under en landslagssamling i mai 2019. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Stoler på ekspertene

Moe Wolds kontrakt med Madrid CFF går ut 31. mai. Hun vet ikke hvordan klubbfremtiden blir.

– Det er ikke noe som er bestemt ennå. Jeg er litt i tenkeboksen, men først og fremst er det veldig kjedelig at jeg ikke fikk muligheten til å spille flere kamper og fullføre sesongen, sier den tidligere LSK Kvinner-kapteinen.

– Var det riktig å avslutte sesongen nå?

– Situasjonen i Spania har vært ganske mye verre enn her hjemme. Det er eksperter som tar de avgjørelsene, så man må regne med at de gjør det som er best, sier Moe Wold.

(NTB / 100% Sport)