– Det er vondt å spille også. Det er vondt å stå der ute å kjenne seg hjelpesløs. Fremfor alt lider jeg med spillerne, sier den svenske landslagstreneren Martin Sjögren til NRK kampen.

– Det er brutalt, det er vondt, sier lagkaptein Maren Mjelde til samme kanal.

Etter 41 minutter satte Ellen White inn 6–0 for vertsnasjonen. Allerede til pause var sifrene tilsvarende den største seiersmarginen i EM-sammenheng noensinne.

Også den tilhører England – og skriver seg fra 6-0-seieren mot Skottland i 2017.

I andre omgang ble det både 7–0 og 8–0, som også ble sluttresultatet. Norge har aldri tidligere tapt med mer enn syv mål.

– Jeg har ikke sett maken. De virker helt paralysert, vet ikke hva de skal gjøre. Det er trist å se for norsk fotball, sier den norske landslagslegenden og tidligere England-sjef Hege Riise til VG i pausen.

– Det er pinlig, det er patetisk, det er utrolig. Det er sjokkerende hvor dårlige de har vært, sier den ikke beslektede John Arne Riise i pausesendingen til BBC.

Det hele startet med at Ellen White gikk veldig enkelt ned i gresset og fikk straffe etter en duell med Norge-stopper Maria Thorisdottir.

– Billig straffe, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

– Dommeren befinner seg helt feil sted. Hun er ikke i nærheten. Visst er det en viss kontakt, men det skal ikke dømmes straffe. Det er «soft penalty». Det blir en feilaktig straffe. Det er aldeles for billig, sier den tidligere toppdommeren Jonas Eriksson hos svenske SVT.

Etter hvert ble imidlertid dommeravgjørelsene kun en parentes.

Vondt ble til verre for Norge da Lauren Hemp doblet ledelsen få minutter senere. Bethany Mead slo inn foran mål, og vingkollegaen satte enkelt inn 2–0.

Kalddusjen ble skrudd ned ytterligere noen grader da Maria Thorisdottir rotet vekk ballen. Den snappet Ellen White, og alene med Guro Pettersen satte hun sikkert inn 3–0.

Og i løpet av seks minutter gikk det fra ille til forferdelig. Beth Mead økte til 4–0 etter 34 minutter. Og plutselig rant det også inn 5–0 og 6–0 før pause. I andre omgang økte England til 7–0.

– Noe av det verste jeg har sett, sier SVTs ekspertkommentator Markus Johannesson om Norges kollaps.

– Det er noe av det pinligste jeg har sett, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Til tross for det utrolige tapet så kan Norge fremdeles kvalifisere seg til kvartfinalen. Hvis de slår Østerrike fredag, går de til kvartfinalen.

– Nå handler det om å vise at vi er en sterk gruppe. EM er ikke over. Det er en jævlig stor trøst. Vi har fortsett dette i våre egne hender, sier Sjögren til NRK.

– Vi må ta tak i oss selv. Det er brutal læring, sier Mjelde.