Det endte 2–2 mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra, men kampen kunne sett annerledes ut om Rosenborg-spiss Noah Holm hadde blitt utvist en drøy halvtime ut i oppgjøret.

– Det er soleklart gult kort nummer to, men du vet fotball og fotballdommere: Når det nettopp har blitt dømt et gult, så er det ikke de samme reglene som gjelder. Det er bare sånn det er, sier Ulrik Saltnes.

Rosenborg-spissen fikk sitt første gule kort da han stemplet Glimt-stopper Marius Høibråten etter 25 minutter.

Da Holm felte høyreback Alfons Sampsted kort tid etterpå, flokket Glimt-spillerne seg rundt situasjonen og dommer Espen Eskås.

– Åh... På den andre hadde jeg hjertet i halsen, sier en litt lettet Noah Holm til VG.

– Det var flere som hadde det, skyter lagkamerat Edvard Tagseth inn.

– Man vet aldri hva som skjer når man lager et frispark og hele stadion roper og prøver å fremprovosere det. Det gjaldt bare å gjemme seg litt for dommeren, sier Holm om denne situasjonen:

– Var det gult kort?

– Si nei, maner Tagseth.

– Du får ikke meg til å si at jeg skulle hatt rødt, men det er sikkert noen som kunne gitt det og noen som ikke hadde gjort det, sier Holm.

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal mener det hadde vært feil å vise ut spissen.

– Jeg synes det hadde vært veldig strengt. Hvis han hadde kastet seg ned og kommet skliende inn, så hadde jeg vært mer nervøs, men han står på beina og prøver å sparke ballen. Det hadde vært uhyre strengt om han skulle fått to gule kort på de to situasjonene.

Ettersom det var tekniske problemer i produksjonsbussen var det kun én kameravinkel da situasjonen inntraff.

– Jeg synes ikke situasjonen er hensynsløs. Derfor blir det bare frispark, men jeg har ikke sett situasjonen på nytt, naturlig nok med tanke på mangelen på TV-bilder, skriver hoveddommer Espen Eskås i en SMS til VG.

Kampen endte 2–2 etter at Tobias Børkeeiet fikk drømmetreff et kvarter før slutt. Det var hans andre scoring i kampen. Amahl Pellegrino og Runar Espejord scoret Bodø/Glimts mål.