– Jeg var medlem av Isberget i mange år, men nå har jeg meldt overgang til Forza. De lager et så vanvittig bra trøkk på kampene.

Det sier fisker og TIL-supporter Simon Haugen til iTromsø.

Gave til Viking-kampen

Før kampen mot Viking søndag kom med en gave til Morten Killingberg i Forza Tromsø. 20.000 kroner som skal gå til supporterklubben.

– 20.000 kroner er jo en god slant penger?

– Tja, men det er selskapet mitt Haugenfisk AS som betaler. Så det tåler jeg. Jeg har nok til smør på brødskiva, svarer Haugen.

Lokker til seg nye supportere

Som fisker forteller Haugen at han ikke har like god tid til å gå på kamp lengre. Men han vil likevel støtte supporterklubben økonomisk.

– Uten dem hadde det vært langt færre tilskuere på kampene. Det er jeg overbevist om. Morten er en utrolig bra supporterleder, og de lager et vanvittig trøkk som lokker unge nye supportere med seg. I tillegg er de kjempeflinke til å bistå andre lag på andre arenaer. De er rett og slett fantastiske promotører, og fortjener all den pengestøtte de kan få. Så flere bør gi, og det trenger ikke være de store summene. Alle monner drar, sier han.

Selv oppfordrer han de resterende medlemmene av Isberget til å ta turen over gressmatta og stille seg sammen med Forza-gjengen.

– Det begynner å bli stusslig å se den tomme Isberget-tribunen. Det er ikke noe nederlag å hive seg sammen med Forza. De er hjertelig velkommen, sier han.

Minner om Høgmos tid

Haugen er superfornøyd med sesongåpningen til Gutan, og ser at også stemningen blant byens befolkning er en helt annen nå enn den har vært de siste sesongene.

– Stemningen minner meg mye om sesongene med Per-Mathias Høgmo og der TIL knivet i toppstriden. Vi har tatt Fort Alfheim tilbake.

– Du mener Fort Romssa?

– Hva?

– Det heter jo Romssa Arena nå.

– Ja, svarten det gjør det jo. Haha. Det er fort å glemme. Vi er i ferd med å bygge et fryktinngytende Fort Romssa. Til det trenger vi masser av supportere. Og der gjør Forza en formidabel jobb med rekrutteringen, avslutter han.

Utvikler tribunelivet

Morten Killingberg, som leder Forza Tromsø, sier gaven fra Haugen var en utrolig fin overraskelse.

– Det er den største gaven vi noen gang har fått. Det betyr ufattelig mye. 20.000 kroner er mye penger for oss.

– Hva skal pengene brukes til?

– De bidrar til å utvikle tribunelivet. Flagg og bannere koster jo penger, så en gave som dette hjelper enormt, svarer Killingberg.