PSV – AZ 0–4

Rosenborg klarte ikke å overliste PSV da lagene møttes i Europaligaen tidligere denne sesongen, men trønderklubbens tidligere profiler Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø bidro sterkt da AZ slo laget fra Eindhoven 4–0 søndag.

Myron Boadu ga AZ ledelsen 2–0 med to kjappe scoringer rett før pause. Svensson fikk æren av å legge på til 3–0 etter 71 minutter. Høyrebacken kom på overlap og hamret ballen inn mellom keeperen og stolpen.

Midtsjø bidro til å gjøre ydmykelsen komplett da hans hjørnespark ble møtt på akrobatisk vis av Dani de Wit.

Med 4–0 klatrer AZ opp på annenplass i æresdivisjonen foran nettopp PSV på bedre målforskjell. Hadde kampen endt 2-0, hadde PSV beholdt annenplassen på flere scorede mål.

Ajax topper tabellen med 26 poeng, tre poeng foran AZ og PSV før kampen mot Feyenoord senere søndag.