Det melder både Sky Sports’ Rob Harris og New York Times' Tariq Panja - og blir også bekreftet av blant annet det danske fotballforbundet.

– Uefa er tvunget til å forlate planene om å la russiske U17-lag spille, fordi motstanden gjør at det ikke er noen praktisk vei videre, skriver Panja på X.

Også Harris skriver at det rent praktisk er umulig, fordi så mange land er imot.

Uefa-president Aleksander Čeferin (55) har vært under sterkt press de siste dagene etter som hele 12 av Uefas 55 nasjonale forbund har sagt at de nekter å spille mot Russland.

Det gjelder: England, Polen, Estland, Latvia, Litauen, Sverige, Norge, Finland, Romania, Irland, Danmark og selvfølgelig Ukraina.

Det betyr at det i praksis ville være vanskelig for Uefa å gjennomføre turneringer der russiske ungdomslag er med.

Aleksander Čeferin (t.v.) sammen med Gareth Bale i forbindelse med tirsdagens avgjørelse om å legge EM 2028 til Storbritannia og Irland. Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters / NTB

For to uker siden bestemte Uefa-styret at Russland og Belarus igjen skal få delta i U17-klassen. Russland har vært utelukket fra Uefa-turneringer siden Vladimir Putin beordret fullskala invasjon den 24. februar 2022. Uefa-vedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for de handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne.

Uefa-styret, eller «eksekutivkomiteen» som det heter, består av 17 menn og kvinner. Blant dem er Vladimir Putins mann, Aleksandr Djukov, som er toppsjef i et statlige Gazproms datterselskap og president i det russiske fotballforbundet.

– Jeg er glad for at UEFA opprettholder utestengelse av russiske lag fra europeiske ungdomsturneringer. Norge var blant 12 UEFA-land som sa tydelig ifra at det er helt uaktuelt for norske lag å spille mot russiske lag så lenge de brutale krigshandlingene i Ukraina pågår slik vi har sett de siste dagene, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Jeg har snakket med flere titalls kollegaer i Europa de siste dagene. Jeg tolker dagens snuoperasjon fra UEFA som en erkjennelse om at tidspunktet for å innlemme russiske lag igjen var helt feil.

Hun mener at prosessen rundt Uefa-vedtaket var sterkt kritikkverdig.

– Vi var mange som ble tatt fullstendig på sengen da UEFA på sitt møte 26. september satte dette opp på agendaen i timene rett før møtet, uten forsøk på forankring i forkant. Denne saken viser at det straffer seg å kjøre dårlige prosesser.

YouTube ligger det ute video fra en turnering i Uefa-regi der Russland bruker både flagg og nasjonalsang.

– Dette er utviklingsturneringer i U16, ikke offisielle Uefa-konkurranser. De er derfor ikke rammet av sanksjonene, melder Uefa til den tyske TV-kanalen ARD.

Det tyske fotballforbundet DFB har støttet Uefa-beslutningen om å slippe til russiske og belarusiske lag. Det reagerer den tyske regjeringen sterkt på, ifølge ARD.

Innenriksminister Nancy Faeser (SPD), som har idrett i sin portefølje, fastslår at det er «fullstendig feil vei å gå» og at «idrettens fulle solidaritet må fortsatt gå til Ukraina».