Boston Celtics og Philadelphia 76ers åpner sesongen natt til 19. oktober, og allerede søndag 23. oktober kan du se NBA i norsk «prime time».

Da er det LeBron James og Los Angeles Lakers som tar imot Portland Trail Blazers hjemme i L.A. Det er den første av hele 24 søndager hvor du kan se NBA direkte på VG+ Sport. I studio har programleder Mattis Holt med seg tidligere landslagsspiller Magnus Midtvedt, og NBA-ekspertene Magnus Barstad og Frederik Gnatt. De to sistnevnte skal også kommentere kampen sammen.

– I den grad jeg har hatt noen drøm her i livet så er det å kommentere NBA veldig nære. Basketball har jo hatt en veldig oppsving i Norge det siste tiåret, noe jeg synes er helt fantastisk. Jeg ønsker å fortsette å bidra til at populariteten øker enda mer, sier Magnus Barstad.

Han har tidligere vært NBA-ekspert og frontfigur for spillselskapet Unibet og er støttespiller i teamet til sjakkspiller Magnus Carlsen.

MAGNUS X2: Magnus Barstad (t.h.) har vært en lojal støttespiller for kameraten Magnus Carlsen. Her fra VM i London i 2018. Sammen har de vært på flere NBA-kamper i USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB

I tillegg vil VG vise enkelte kamper på lørdager, senere kamper søndager og ikke minst samtlige kamper på den store NBA-dagen 1. juledag. Se hele programmet her.

Kampene vil altså i hovedsak kommenteres av VG+ Sports basketkommentatorer Frederik Lelles Gnatt og Magnus Barstad.

– Jeg gleder meg til å kommentere NBA til det norske folk igjen i år, og vi har mange herlige kamper i vente denne sesongen, sier Gnatt, som også kommenterte NBA for VG forrige sesong.

Blant høydepunktene på VG+ Sport er tre Lakers-kamper før nyttår. Barstad skal kommentere to av dem.

– Hvilken spiller gleder du deg mest til å kommentere?

– Man kommer jo seg så klart ikke utenom LeBron James i hans 20. sesong i NBA. Å ha privilegiet å kommentere den kanskje beste basketballspilleren noensinne er ikke noe jeg tar lett på, sier han.

  • PS! Hvis du vil se alle kampene kan du med et VG+ Sport-abonnement få kraftig rabattert pris på NBAs egne League Pass, der du kan se samtlige kamper både direkte og i reprise med amerikansk kommentator. Med VG-rabatten får du hele sesongen for bare 700 kroner.

Her kan du se hele terminlisten til NBA.

I tillegg får du se NBA-mesterne Warriors mot Minnesota 27. november, og New Orleans Pelicans med generasjonstalentet Zion Williamson er tilbake fra skade og kan sees tre ganger på VG+ Sport før jul.

– Han var ute hele sesongen med skader og overvekt i fjor, men det ser ut som han går inn i denne sesongen i kanonform. Hvordan ser han ut i en kampsituasjon? Jeg tror han blir nærmest ustoppelig, og at han kommer til å gjøre noen ting vi aldri har sett før. Så unik er han, sier Barstad.

Vi gleder oss også til å vise den unge førsteårsspilleren Paolo Banchero (Orlando Magic) allerede 5. november.

Vil du lese mer om NBA? VGs store basketballmagasin gir deg 100 sider med historier, profiler og guide for sesongen. Det kan kjøpes i VGs nettbutikk (fri frakt).

Men hva er det som gjør at disse to kommentatorene er så lidenskapelig opptatt av NBA?

– Det er en evig kryssing mellom de beste atletene på planeten og spillere med så gudegitt balltalent at man ikke forstår hva de ser og hvordan de får det til, begynner Barstad.

– Du kan være en superatlet på 2 meter, spille det beste forsvaret tenkelig også scorer Kevin Durant likevel. Til syvende og sist så er NBA en smeltedigel av talent, konkurransen for spilletid og nåløyet for å lykkes er så mikroskopisk. Det gir ofte veldig god underholdning. Så svaret på hvorfor NBA er så bra er nok akkurat det: Underholdningsverdien er den beste i verden. Bare Champions League som kan måle seg tror jeg, sier han.

I januar kommer også NBA til Europa, da skal Chicago Bulls og Detroit Pistons møtes i Paris. Den kan du også se på VG+ Sport.

Får du ikke nok av NBA? Følg VGs konto på TikTok for klipp og høydepunkter hver dag.