– Det er helt vilt å tenke på at jeg er blitt kåret til det, når man ser hvor mange andre gode spillere som har gjort det bra, skriver Reistad i en SMS til VG.

– Virkelig den største æren, legger hun til.

Det er første gang Bærum-jenta vinner. Esbjerg-spilleren vant foran Stine Bredal Oftedal i kåringen som både blir stemt frem av fans og vurdert av en jury – der. I alt har 53.326 deltatt i Handball Planets avstemning.

– Jeg kunne ikke vært enig. Hun er ikke bare best. Hun er i særklasse best, sier Gunnar Pettersen til VG. Viaplays håndballekspert har sett alle Reistads Champions League-kamper denne sesongen.

– Hun finter like bra begge veier. Hun skyter godt både fra lufta og fra bakken og har denne sesongen også utviklet et godt samarbeid med strekspillerne. Hun er ekstremt hurtig, god i kontringer, og i tillegg en habil forsvarsspiller, ramser Pettersen opp.

– Mer komplett er det vanskelig å bli, konkluderer han.

Handball.no omtalte saken først.

Også Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Katrine Lunde med på All Star-laget.

Henny Reistad har hatt en stor sesong hvor EM-gullet med Norge er det foreløpige høydepunktet. Bakspilleren ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller i november. Hun har blitt visekaptein på det norske landslaget.

– Det viser at hun har lederegenskaper også, mener Gunnar Pettersen.

Reistad spiller for Esbjerg. Hun er kåret til Årets spiller i Danmark to sesonger på rad. Denne sesongen fikk hun hele 68,2 prosent av stemmene.

Den danske klubben er dominert av norske spillere. Reistad har vært sentral i både Esbjergs serie- og cupgull denne sesongen. Tirsdag spiller Esbjerg den første finalen i det danske mesterskapet – mot Odense.

Lørdag er hun klar for sesongens internasjonale avslutning. Esbjerg møter Ferencvaros i Champions League-semifinalen i Budapest. Vipers spiller mot Bredal Oftedals Györ i den andre semifinalen. Kristiansand-klubben vant lørdag sin 16. strake tittel i Norge.

Henny Reistad vant Champions League med Vipers i 2021. Hun scoret 12 mål i finalen, som var hennes siste kamp for klubben.