Sommerens store fotballeventyr fortsetter å levere inn i de mørke høstkveldene. Torsdag ble et nytt kapittel skrevet, da KÍ Klaksvík tok imot franske Lille i gruppespillet i Conference League.

– Lille er en stor klubb i Europa. At vi har muligheten til å ønske dem velkommen til Færøyene for en tellende kamp i Europa kommer til å bli spesielt for klubben og for hele landet, sa Klaksvík-trener Magne Hoseth før kampen.

Lille vant Ligue 1 for to år siden, men kom ikke nærmere scoring på Færøyene enn Alan Virginius’ skudd i tverrliggeren like etter pause.

Dermed holdt Klaksvík – med Vegard Forren i midtforsvaret hele kampen – nullen i Torshavn. 0–0 sørget for at Klaksvík har tatt sitt første poeng i europeisk fotball.

I den første gruppespillskampen tapte Klaksvík borte mot slovakiske Slovan Bratislava, og sistnevnte topper gruppe A med full pott etter to kamper. Lille følger med fire, foran Klaksvík med ett og Olimpija Ljubljana med null.

PS! Det ble også spilt europeisk gruppespill på Island for første gang torsdag, der Breidablik tapte 0–1 for Zorya Lugansk.