– 2023 har fått en røff start, skriver Ingebrigtsen innledningsvis i et Instagram-innlegg tirsdag.

Så langt har nemlig sykdom satt sitt preg på sesongen. Nylig måtte brødrene Ingebrigtsen avbryte treningsoppholdet i høyden i spanske Sierra Nevada.

Med en video fra innendørshallen i Sandnes er det imidlertid en frisk og rask verdensmester som kommer med en oppdatering.

Der er han i godt driv bak sykkelen, mens kjæresten Elisabeth Asserson filmer.

– Nå begynner jeg endelig å føle meg som meg selv, og jeg jobber mot det jeg liker best; å vinne løp og springe fort, skriver Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen har siden midten av januar vært hjemme i Sandnes i håp om å komme «i god trening» igjen – i noen uker – før han tar en vurdering når det gjelder konkurransedeltagelse i februar samt innendørs-EM i Istanbul i begynnelsen av mars.

– Jeg bestemte meg for å dra hjem etter to uker i Sierra Nevada, grunnet stadige tilbakefall med forkjølelse etter opptrapping i trening, uttalte Jakob Ingebrigtsen til NRK i januar.

Til samme kanal sier Ingebrigtsen tirsdag at han dropper innendørsstevnet i Madrid 22. februar, der han skulle forsøke å ta verdensrekorden på 3000 meter.

Det er utendørssesongen – inkludert friidretts-VM i Budapest i slutten av august – som er sesongens store mål for løpeesset.