– Hvis du spør meg, så er det en fører jeg ville like å se vinne et løp i år, det er Fernando, sier Verstappen ifølge Autosport.

Han snakker om Fernando Alonso, 41-åringen som har hatt en glitrende sesong og ligger på 3. plass etter de to Red Bull-førerne i sammendraget.

– Han er en ekte racerfører. Jeg synes han fortjener det, sier den regjerende verdensmesteren om Aston Martin-føreren ifølge motorsport.com.

– Han ga aldri opp. Du kan se hvordan han elsker sporten, og noen ganger tenker du «Jesus», etter så mange år med en bil som bare var god nok til å være midt i feltet, så mister du kanskje litt av den kjærligheten, sier Max Verstappen.

Red Bull har vunnet samtlige løp så langt i 2023: Verstappen har vunnet fem løp og Sergio Pérez to.

Om Verstappen vinner helgens løp i Canada, tar han sin 41. seier i Formel 1.

Det vil i så fall bety at han kommer likt med legenden Ayrton Senna, som døde på Imola-banen i 1994. Han var da inne i sin 11. sesong i Formel 1, 34 år gammel. Han vant 25,5 prosent av Formel 1-løpene han kjørte. Verstappen har til nå en seiersprosent på 23,5.

– Som barn trodde jeg aldri at jeg skulle være på den listen, sier Verstappen ifølge nederlandske NOS.

– Men du kan egentlig ikke sammenligne. Noen er i en vinnerbil, andre ikke. Og i dag er det flere løp enn det var den gang. Jeg ser egentlig ikke på de tallene der.

Fredagens første trening måtte avlyses etter kort tid, fordi arrangøren hadde trøbbel med overvåkningskameraene på banen.

Til gjengjeld ble den andre treningen på 90 minutter, som ble avsluttet i øs, pøsende regnvær. Mercedes-førerne Lewis Hamilton og George Russell var raskest.