VG kunne mandag formiddag erfare at Caroline Graham Hansen er tilbake på landslaget. På en pressekonferanse på Ullevaal bekreftet landslagssjef Hege Riise at Barcelona-stjernen er tilbake.

– Det er gledelig. Det er klart at hun har noen spissferdigheter som vi gleder oss til å se, men hun er én av 23. Hun skal få lov til å komme inn, ha det gøy og spille fotball, så skal vi få brukt hennes ferdigheter i vårt spill, sier Riise til VG.

Ifølge Riise er Graham Hansen toppmotivert.

– Motivasjonen hennes er stor. Hun føler hun har hatt godt av pausen. Hun er nå fullt tilbake fra skaden og er veldig fornøyd med å være tilbake.

Barcelona-stjernen ga i august beskjed om at hun kom til å ta en pause fra landslaget. Graham Hansen følte seg utmattet og trengte en pause.

– Uansett hvor tungt dette føles akkurat nå, så håper jeg at dette ikke er et «takk for alt», men et «på gjensyn», skrev hun på Instagram.

Graham Hansen pådro seg en hamstringskade i slutten av oktober, men var endelig tilbake på banen denne måneden. Hun spilte en halvtime da Barcelona vant 1–0 mot erkerival Real Madrid lørdag.

MED IGJEN: Caroline Graham Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Med i troppen er også Ada Stolsmo Hegerberg. Lyon-stjernen har også vært ute med skade, men lørdag gjorde hun comeback og scoret etter bare ett minutt på banen. Riise sier at landslaget har hatt et godt samarbeid med klubbene til de to stjernene.

– Det blir bra for Norge og dem. Nå føler jeg vi har bygd et sterkt kollektiv, det er viktig uansett hvem som spiller. Det er det viktigste vi kan ha mot de beste: Et sterkt kollektiv, sier Riise – før hun legger til:

– På sitt beste gir de oss også en dimensjon til. Det blir spennende.

Allerede for halvannen måned siden sa Riise at hun trodde Graham Hansen ville være med april-troppen og inn mot sommerens VM. Mandag kom altså bekreftelsen om at Graham Hansen er med mot Spania og Sverige. Riise sier til VG at de har hatt jevnlige samtaler.

– Dette blir hennes første tropp med deg. Hvordan tror du hun passer inn?

– Det tror jeg går veldig fint. Vi har hatt gode samtaler om spillet og prøvd å fortelle hvordan vi jobber slik at hun kommer inn med større trygghet i hva vi ønsker og vil. Det kommer til å gå veldig fint, sier Riise.

I sommer venter altså VM i Australia og New Zealand. Norge er i gruppe med vertsnasjon New Zealand, Sveits og Filippinene.

Graham Hansen debuterte på landslaget i 2013 og står oppført med 98 A-landskamper for Norge. Hun er nummer 19 på den norske adelskalenderen.