For etter bare 1–1 mot Luton sist helg – og så 2–3-tap for Toulouse i Europa League – er Liverpool tilbake på seierssporet.

De smadret Brentford – som gikk inn i kampen med tre strake seirer i Premier League – med 3–0. Dermed opprettholder Liverpool sin sterke rekke med tomålsseier eller mer på Anfield: Nå ni på rad i alle turneringer.

Mohamed Salah scoret to mål og er nå oppe i ti scoringer i Premier League. Bare Erling Braut Haaland har scoret flere (11).

– Han er alltid der. Han er en måltrussel, skaper sjanser og er skikkelig viktig for oss – som alle vet, sier Diogo Jota, som scoret kampens siste mål, til PLP.

3–0-seieren gjør at Liverpool avanserer opp til annenplass på tabellen. De er ett poeng bak serieleder Manchester City som spilte 4–4 mot Chelsea søndag kveld. Liverpool og City er første kamp etter landslagspausen.

– Det er fortsatt tidlig. Vi må fortsette å vinne for å være i tittelracet i slutten av sesongen. Det er langt frem tid. Forhåpentlig er vi der helt til slutten, sier Jota.

Liverpool satte faktisk ballen i nettet ved tre anledninger i førsteomgang. Bare det ene målet ble stående.

  • Midtveis ble et svakt skuddforsøk av Dominik Szoboszlai en perfekt pasning til Darwin Núñez. Spissen lirket ballen i mål, men ble avvinket for en hårfin offside.

  • Fem minutter senere ble et brassespark av Nuñez annullert. Først ble Virgil van Dijk sin heading reddet. Returen ble headet bort til Nuñez, men han sto flere meter i offside.

OPP PÅ TOSIFRET: Mohamed Salah står nå med ti seriemål etter dobbelen mot Brentford. Bare Erling Braut Haaland har scoret flere. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

På tampen av førsteomgang skulle det omsider lyktes for Nuñez – da som tilrettelegger.

  • Brentford rotet bort ballen på vei fremover – og én kontring etter én annen kontring betyr ofte trøbbel. En våken Nuñez spilte Mohamed Salah alene med keeper og egypteren var iskald.

– Det var stort av Nuñez å spille til Salah – som posisjonerte seg der han alltid er, sa eks Everton-spiller Leon Osman på BBC Radio.

At det var akkurat de to som skulle kombinere og sørge for Liverpools ledelse, var ingen stor overraskelse. Alle Nuñez’ syv målgivende pasninger i seriespill har gått til Salah.

Scoringen gjorde før vrig Salah til den første Liverpool-spilleren i historien til å score i sine seks første hjemmekamper i en sesong, ifølge Opta Joe.

Liverpool fikk flere muligheter til å øke ledelsen, men måtte vente til timen var spilt før 2–0 kom. Målet var av det merkelige slaget:

  • Kostas Tsimikas lurte offsidegrensen og fikk slått inn rett før ballen passerte dødlinjen. I boksen var Salah raskest fremme og headet inn 2–0 bak en svært avventende Mark Flekken i Brentford-målet.

Tsimikas var også involvert ved 3–0 kvarteret før slutt.

  • Grekeren spilte frem Diogo Jota. Han dro seg innover i banen, før han limte ballen i det lengste hjørnet fra om lag 16 meter.