Det var et utrolig drama der samtlige biler måtte starte på regndekk, men Piastri gikk inn og byttet dekk umiddelbart. Verstappen ventet én runde med å bytte. Det tapte han så mye tid på at han kom ut på banen igjen bak Piastri.

På den sjette runden kom Verstappen seg forbi Piastri - og så seg aldri tilbake etter det.

Oscar Piastri er fra Australia. Han vant både Formel 3 (2020) og Formel 2 (2021) i sin første sesong og var deretter reservefører for Alpine i 2022 - før han etter mye bråk ble klar som McLaren-fører for 2023. Han var 11 tusendeler dårligere enn Verstappen i kvalifiseringen til sprintløpet på Spa.

Max Verstappens fem plassers startstraff (for å ha tatt i bruk sin femte girkasse) gjelder bare søndagens hovedløp. Han sto derfor i pole position i lørdagens sprintløp.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg ledet noen få runder, men det er moro å være der oppe, men Max er veldig sterk. De siste tre helgene har vært spesielle for oss, sier Piastri i arenaintervjuet.

Pierre Gasly tok en sterk 3. plass for Alpine - og jublet hemningsløst over det.

– Det var veldig vanskelige forhold, men jeg er kjempeglad. Det føles spesielt å gjøre det her i Spa, sier Gasly i intervjuet.

Lewis Hamilton kjørte i mål som nummer fire - men fikk fem sekunders straff for en kollisjon med Sergio Perez. De to Ferrari-førerne med Carlos Sainz og Charles Leclerc ble derfor nummer fire og fem.

Piastris teamkollega Lando Norris kjørte i mål som nummer syv og endte som nummer seks etter Hamiltons straff. Hamilton ble altså nummer syv og Mercedes-kollega George Russell nummer åtte.

– Race incident, kaller Viaplays Henning Isdal sammenstøtet mellom Hamilton og Perez. Mange er enig med ham.

– Det trengs to til en tango, sier Mercedes-sjef Toto Wolff til Viaplay.

Løpet kom i gang sterkt forsinket, fordi det kom et skikkelig regnvær over banen da starten skulle ha gått. Feltet startet bak sikkerhetsbil.

Sergio Perez måtte bryte.

Søndag går Belgia Grand Prix. Starten er kl. 15.00, og du kan se løpet på Viaplay. Max Verstappen er i soleklar ledelse i VM.