Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø går for Norge på single mixed-stafetten i skiskytter-VM i Östersund.

Det bekreftet Thingnes Bø overfor NRK etter at han gikk inn til 9.-plass på 20-kilometeren onsdag.

– Vi håper på medalje i morgen, det er en distanse som passer oss, sier han til NRK.

Olsbu Røiseland og Thingnes Bø skal torsdag forsøke å sikre norsk gull i øvelsen som debuterer i mesterskapssammenheng.

– Jeg gleder meg veldig. Det er en tøff stafett med mange lag som kan gjøre det bra. Det er en actionfylt øvelse, så jeg gleder meg, sier Røiseland til NTB.

Hun holder det norske laget som ett av flere som kan ta gullet. Hun nevner flere nasjoner som kan kjempe om den edleste VM-medaljen.

– Østerrike, Tyskand, Frankrike og Italia, ikke minst. De har mange gode og raske skyttere på laget. Vi får gjøre vårt beste for å forsøke å henge med, sier hun.

Olsbu Røiseland går etappe 1 og 3, mens Thingnes Bø går etappe 2 og 4. De tre første etappene er på 3 kilometer, mens ankeretappen er 4,5 kilometer.

Thingnes Bø har vært vinterens suverent beste skiskytter og var et opplagt valg på herreetappene. Olsbu Røiseland har vært mest stabil av de norske kvinnene og får tillit til tross for noe svake individuelle resultater så langt i VM.

Olsbu Røiseland og Thingnes Bø var begge del av det norske laget som åpnet Östersund-VM med gull på mixed-stafetten. Da gikk de sammen med Tiril Eckhoff og Vetle Sjåstad Christiansen.

(©NTB)