TEMPLARHEIMEN: Onsdag stemte nemlig kommunestyret igjennom områdereguleringsplanen for Tromsøbadet – med

36 mot syv stemmer.

– Vi er overlykkelige, sier leder Anne-Grete Sandaunet i Tromsø svømmeklubb.

– Vi har ventet, ventet og ventet og ikke turt å håpe. Det har preget oss veldig lenge, fortsetter hun.

50-metersbassenget gir en voldsom kapasitetsøkning for svømmeklubben.

– I neste uke arrangerer vi svømmekurs. Påmeldingsskjemaene var overfylte etter fire dager. Unger og familier bare venter på at det skal bli større kapasitet her i byen, sier Sandaunet.

Legg til at Tromsøbadet blir helt avgjørende for å få gjennomført den lovpålagte svømmeundervisningen i skolen.

– Vi gløtter jo litt til i Bergen. Der har de et godt samarbeid med svømmeopplæringen, og det er mye muligheter som ligger her, sier Sandaunet.

– Tidenes idrettsløft

At reguleringsplanen for Tromsøbadet endelig er vedtatt, betyr igjen at turnhallen på Templarheimen blir en realitet.

– Jeg har ennå vondt i magen! sier leder Katharina Torheim Tromsø turnforening like etter at vedtaket til politikerne ble gjort kjent.

– Dette er tidenes idrettsløft i Tromsø og gjennomføringen av planene vi la fram i 2013 – sammen med TUIL Arena. Det blir investeringer for en drøy milliard kroner i idrettsanlegg. Det vil gjøre Tromsø til en enda bedre by å bo og vokse opp i, sier Jonas Stein (V), som tidligere var idrettsbyråd i Tromsø.

Turnhall om ett år

Katharina Torheim og Børge Johansen er blant de desidert største ildsjelene i Tromsø-idretten. De har vært i turnforeningen i over 30 år hver.

– Dette vedtaket gir energi til å jobbe som ildsjeler i 10 år – kanskje 20 år til. Vi bor i et «bur» i Gyllenborghallen, sier Johansen.

Ny turnhall har de ventet på i 20 år. Og de risikerte ytterligere utsettelser, dersom Tromsøbadet ikke hadde blitt vedtatt i går.

– Vårt bygg skal ligge vegg i vegg med Tromsøbadet. Hadde de bestemt å flytte på Tromsøbadet, så hadde det berørt vår tomt, sier Torheim.

Nå ble det ikke slik – og turnhallen kan faktisk være ferdig allerede sommeren 2017.

– Vi har entreprenører på plass, og de går i løpet av denne uken i gang med detaljprosjektering av bygget. På sensommeren har vi mulighet til å starte, sier Johansen.

I Tromsøbadet-bygget skal det også være en klatrehall – som blir ferdig i 2018.

– Det er veldig, veldig gøy. Vi har jobbet med dette siden 2007, sier Eskil Selvåg, som er prosjektleder for klatreanlegget i Tromsø klatreklubb.

– Akkurat nå holder vi til i et lokale som ingen vet hvor er, eller ser (i tennishallen), men nå får vi en veldig eksponert beliggenhet og et veldig flott anlegg, sier han.

Store ambisjoner

På tross av halltrøbbel, har både svømmeklubben, turnforeningen og klatreklubben produserte norgesenere i sine idretter. Nå heves disse ambisjonene.

Også på arrangementssiden åpnes nye dører.

– Vi kan faktisk arrangere nasjonale mesterskap når Tromsøbadet er på plass, sier Anne-Grete Sandaunet.

I Tromsø Idrettsråd er man også fornøyd med vedtaket.

– Jeg skjønner at det har vært ulike meninger og tilnærminger til denne saken, men det har vært en lang prosess, og den har vært bred og grundig. Det er utrolig flott at vi endelig nå får et vedtak på dette, det er ikke tvil om det, sier daglig leder Alf-Kondrad Wilhelmsen.