Jonny Ternlind er sjokkert over idrettspresident Tove Paules utspill om Tromsø i et NRK-intervju. Foto: Jon Terje Eiterå

Styreleder i Tromsø Idrettsråd, Jonny Ternlind, som var styremedlem i NIF i forrige periode (2004-2007) og kollega med idrettspresident Tove Paule, er dypt skuffet og rystet over Paules "nyttårshilsen" til Tromsø her om dagen.

- Ja, det er både utrolig skuffende og rystende å registrere at idrettspresident Paule i et intervju i NRK på nett 29/12, og som også er å finne referert i andre medier, blander OL-saken med hva hun føler for Tromsø, sier en meget engasjert Ternlind i en pressemelding.

Dersom idrettspresidenten mot formodning skulle være feilsitert hadde han forventet et dementi umiddelbart. Noe som ikke har skjedd.

- Idretten reagerer

Det Ternlind reagerer skarpt på er at Idrettspresidenten avslutter sin "oppsummering" av OL-saken med å si "De siste 14 dagene har det vært ro i saken, men jeg må nok innrømme at den kjærlighet jeg hadde til Tromsø før denne saken ikke på noen måte er like sterk som før".

- Disse uttalelsene er definitivt ikke med på å bygge bro etter det mange opplevde som en farse og skandale, da idrettsstyret trakk sin OL-søknad i oktober kan Ternlind fortelle. Uttalelsen fra idrettspresidenten er det svært mange i idretten som reagerer på.

Ternlind føler at idrettspresidenten har hengt ut Tromsø på en ufin måte.

Håpløst utspill

- Vi er 25000 medlemskap i idretten i Tromsø og folk er meget engasjert og gjør en betydelig frivillig og daglig samfunnsinnsats. Det burde heller idrettspresidenten ha fokusert på, og gitt folk berettiget ros. I stedet kommer altså heller dette håpløse utspillet sier den mangeårige idrettslederen.

- Har vi en idrettspresident som også ønsker å være idrettspresident for Tromsø avslutter Ternlind?