«Tove Paule,du e patetisk når du gaule.Du svek oss i nord,som den største falsknar på jord.Det vil uomtvistelig skje, at du vil innse.Ting e ikkje som før, da vi va gla` i folk sør.Takk skal du ha,for at vi e så gla`.Du vil måtte gå av,og få jobb via NAV.Sannheita vil seire,og idretten feire. Tove Paule blir kasta,vi vil feire med pasta.»

Det skrev tidligere kretsleder for Troms orienteringskrets, Jon Helge Vaeng, i en SMS til styreleder i Norges idrettsforbund, Tove Paule, etter at det ble klart at idretts-Norge ikke ønsket å støttet et OL i Tromsø.

- Jeg har ikke belegg for at Tove Paule har jobbet aktivt mot OL i Tromsø, men ut fra det jeg har fått med meg i media mener jeg personlig at hun har sviktet Tromsø 2018. Jeg mener Paule har lurt de som har jobbet for et OL i Tromsø, sier Vaeng. som understreker at tekstmeldingen er hans personlige mening og ikke har noe med Troms orienteringskrets å gjøre.

- Idretten stilte seg først bak OL-satsingen for så å snu når prisen på lekene blir høyere enn først antatt. Dette gjorde de selv om næringslivet i Nord-Norge var villige til å betale kostnadsøkningene for OL. Det mener jeg er et svik.

Sjikane

Jon Helge Vaeng fikk fort svar fra Paule for SMS-en.

"Kjære deg. Tusen takk for alt det du ilegger meg. Du går inn i "samlingen", og der har du vel lyst å være," skrev Paule.

Styrelederen i idrettsforbundet har innrømmet at hun har blitt utsatt for sjikane i forbindelse med prosessen rundt Tromsø 2018.

Jon Helge Vaeng håper Paule ikke tolker SMS-en hans som sjikane.

- Dette er en rein humoristisk reaksjon fra meg. Jeg skrev den aldri for å såre henne, men det er min måte å uttrykke at jeg er uenig med Paule og skuffet over det hun har gjort. Kritikken er rettet til henne som styreleder og ikke som privatperson, sier han.

Da han fikk svaret fra Paule sendte Vaeng en ny SMS tilbake hvor han skrev at han ønsket Paule og hennes folk alt vel.

- Styret må gå

Nå mener han at det norske idrettsstyret må gå.

- Etter OL-prosessen har det blitt veldig mye splittelse i norsk idrett. Vi trenger å få forent idrettsforbundene for at det skal fungere framover. Det tror jeg ikke Paule og dagens idrettsstyre makter å få til, sier Vaeng som tror håpet om et OL i Norge nå er borte.

- Mange av kostnadene for OL i Tromsø vil være gjeldende for et OL andre steder også. Har man ikke råd til et OL i Tromsø har man ikke råd til et OL noen andre steder.

Det har ikke lykkes iTromso.no å komme i kontakt med Tove Paule.

Idrettspresident Tove Paule Foto: Helge Mikalsen, VG