Skiskytter Alexander Os har hatt en avtale med Klinikk 24, som driver med manuellterapi, fysioterapi og idrettsmassasje i ett år. Nå tegner også klinikken en avtale med Håvard Klemetsen, og har flere avtaler med lokale topputøvere i emning.

- Avtalen går ut på at vi følger dem opp, ja rett og slett ubegrenset, sier Tord Peltopera Moen ved Klinikk 24.

Med 890 kroner i pris for en klokketime på Klinikk 24, ligger det stor verdi i avtalen. En verdi klinikken gladelig gir bort gratis til topputøverne.

- Vi er veldig glad når vi får lov til å jobbe med de beste i Nord-Norge og Norge, som også presterer internasjonalt, legger Moen til.

LES OGSÅ: Nå samarbeider de nordnorske veteranene: - Veldig viktig for ny utvikling

Jakter talent

Nå er klinikken på jakt etter et lokalt talent som vil tilbys samme avtale som Os og Klemetsen.

- Vi skal utlyse etter en "stipendutøver" i alderen 16 til 23, som skal få akkurat samme oppfølging som disse av Klinikk 24, sier manuellterapeut André Fagerborg, som til daglig jobber tett med Tromsø Idrettslag, i kraft av firmaets avtale med dem.

- Utøveren må være dedikert og motivert til å utvikle seg innen sin idrett med mål om å komme på nasjonalt/ internasjonalt nivå, understreker Fagerborg.

Utlysningen kommer på sosiale medier i løpet av få dager, og skal man tro Os og Klemetsen er verdien av avtalen stor.

- Når jeg er i byen er jeg innom klinikken to til tre ganger i uka. Jeg har hatt en mye bedre og tettere oppfølging enn på landslaget, og teamet utfyller hverandre veldig bra, skryter Alexander Os.

- Vi har bare én fysioterapeut på landslaget. Det er mye tettere oppfølging enn når jeg er hjemme. De tette treningsperiodene skjer på hjemmebane, da er mulighetene for god oppfølging her det viktigste, sier Håvard Klemetsen.

Marginer

Klemetsen håper det nye samarbeidet kan føre til flere topp-plasseringer kommende sesong. Kombinertløperen har gjerne lyst til å få flere verdenscupseiere enn den éne fra Sjusjøen i 2011.

- De siste to-tre prosentene kan være forskjellen på en plassering midt på treet og en topp-plassering.

For Alexander Os, som står utenfor landslaget, er avtalen kjærkommen.

- Det hadde rett og slett vært vanskelig å drive på i år og i fjor uten dette samarbeidet, erkjenner Alexander Os.