Seks nederlandske mål uten dansk redusering, sendte Danmark helt i kne.

Nederland tapte både VM-finalen i fjor og OL-bronsekampen i august mot Norge.

Danmark ble satt under hardt press av det gode nederlandske forsvaret, og det haglet med unødvendige balltap i starten av kampen.

Nederland-keeper Tess Wester i aksjon. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT / Reuters / NTB scanpix Foto: TT NEWS AGENCY / X02350

Mål fra målvakt

Det ga Nederland 7-4-ledelse etter at keeper Tess Wester kastet ballen i motsatt mål fra eget felt.

Men det jevnet seg ut til 9-9 og 13-13 ved pause. Dette selv om danskene slet langt mer for sine scoringer enn motstanderen.

De lynraske kontringene etter baklengsmål er det ingen på damesiden som behersker bedre enn Nederland.

Og laget viste også fin teft for bruk av sju utespillere.

Danskene har ikke spilt en internasjonal finale siden 2004-EM. Neste sjanse kommer i VM i Tyskland neste år.

Mot egne

Nederlands trener er danske Helle Thomsen. Hun forsvant plutselig fra klubbjobben i Midtjylland i august.

På kort tid har Thomsen løftet nederlendernes makskapasitet ytterligere noen prosent.

Godt nok til å vinne finalen? Ja, om Nederland kan kutte ned de dårlige periodene noe.