Tyskland-Spania 1–0

Finalens eneste scoring kom fem minutter før pause. På et innlegg fra høyrebacken Jeremy Toljan var Weiser våken og headet ballen i en bue over den spanske målvakten.

Til daglig spiller Weiser bundesligafotball sammen med Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i Hertha Berlin.

Det var en fortjent tysk ledelse til pause i polske Krakow. Max Meyer var svært nær å ta Tyskland i tet allerede etter sju minutter, men hodestøtet traff stolpen. Serge Gnabry kom i tillegg til to farlige sjanser.

Ingen tangering

Spania skjerpet seg etter pause. Lagets playmakere tok kommandoen på midtbanen, men klarte ikke å knekke den tyske forsvarskoden. Etter hvert ble spanjolene mer og mer frustrerte.

Tyskland ble også europamester for U21-lag i 2009. Den gang ble England banket 4-0.

Før mesterskapet ble Spania sett på som storfavoritt til å ta sin femte EM-tittel, som i så fall ville være tangering av Italias rekord. Slik gikk det ikke.

Etter finalen kunne Atlético Madrid-profilen Saúl Ñíguez trøste seg med at han ble mesterskapets toppscorer med sine fem mål.