FRANKRIKE - NORGE 22–16

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte 16-22 for Frankrike i en landskamp natt til søndag. Ikke siden 1994 har Norge scoret så få mål.

På telefon fra Martinique sier trener Mia Högdahl via Håndballforbundets nettsted hva hun syns om innsatsen i den første av to kamper mot den regjerende verdensmesteren.

– Bakover var vi stort sett ok, men offensivt mangler vi rytme, bommer på mange sjanser fra seks meter og gjør også uvant mange tekniske feil.

Noen av de mange tekniske feilene skyldtes uvante forhold i hallen, der det var varmt og manglende aircondition, slik at klisteret nærmest ble glatt.

Etter ti minutter av kampen var stillingen 2-2, ved pause var den 6-12 i fransk favør.

– Vi holder på å prøve ut nye konstellasjoner, og slikt tar tid. Men å få denne treningsleiren her og spille to kamper mot Frankrike, det er veldig bra for oss. Jeg tenker for øvrig litt tilbake til sommeren 2011. Da spilte vi også to kamper mot Frankrike og tapte begge kampene med større margin enn denne, 10-11 mål tror jeg det var. Følelsene etter kampen i dag er noenlunde den samme, sier Högdahl.

På den positive siden trekker hun fram målvaktene Silje Solberg og Katrine Lunde. De spilte hver sin omgang og fikk godkjent etter bare 22 baklengsmål mot verdensmesterne.

Andre kamp mellom lagene spilles natt til mandag norsk tid.

(©NTB)