– Jeg mistet bevisstheten litt, fordi jeg slo hodet mitt veldig hardt. Det var alt veldig uklart, det tok lang tid for meg å hente meg inn igjen, sier Bolsjunov til kanalen Match TV om hendelsen, som NRK omtalte i Norge først.

Det var tirsdag de to russiske langrennsstjernene – som sammen med resten av nasjonen er utestengt fra store deler av internasjonal idrett – konkurrerte i den russiske cupen i Krasnogorsk like utenfor hovedstaden Moskva.

TV-bilder vist i en sak fra nettstedet sport-express.ru viser at de to går i bakken i en utforkjøring i semifinalen av en sprintkonkurranse.

Bolsjunov tydelig preget

Fallet fremstår dramatisk ettersom Bolsjunov så ut til å slite med å komme seg til hektene idet han reiste seg.

Den 25 år gamle russiske stjernen gikk blant annet i «feil retning» og hang på stavene for å hente seg inn etter fallet.

I intervjuet med rettighetshaveren etter konkurransen var Bolsjunov tydelig forslått og bildene viser at han blant annet hadde blodige kutt i ansiktet.

RIVALER: Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov, her sammen med Johannes Høsflot Klæbo, under 2019/2020-utgaven av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Ingen intensjon

Sergej Ustjugov mener det hele var en misforståelse og at han ikke med vilje forsøkte å handle i strid med regelverket.

Han ønsket å se en reprise av situasjonen før han uttalte seg bastant. Kort tid etter rennet hadde han ikke fullstendig oversikt over hva som hadde skjedd.

– Ingenting kan gjøres igjen. Om juryen finner at det var min feil, så blir det slik. Men det var ingen intensjon bak det, sier han.

Kranglet for kort tid tilbake

Hendelsen kommer i en tid der det har gått hett for seg fra før av mellom de to store langrennsprofilene, som for øvrig ikke er på samme lag i årets sesong.

Mens Bolsjunov fortsatt er en del av det russiske landslaget, har Sergej Ustjugov hatt tilhold i et russisk regionlag.

Det er i hvert fall drøyt to uker siden VG skrev om «kranglingen» de to imellom i forbindelse med konkurranser i den russiske cupen.

De to serverte stikk til hverandre etter ulike renn. Teoriene gikk på alt fra at de de spøkte- eller bevisst snakket ned hverandres prestasjoner.

Kalles umodne

Men det spørs om ikke de som spekulerer i at det er ondt blod mellom Bolsjunov og Ustjugov får vann på mølla etter hendelsen i Krasnogorsk tirsdag.

Ustjogov-trener Ivan Bragin hevder på sin side at det ikke er noen konflikt mellom dem.

– Men de ønsker ikke å tape for hverandre, det er poenget. Alle ønsker å vinne, derfor skjer sånt.

– Nå tapte alle på grunn av umodenheten deres, inkludert fansen, sier Bragin.