Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman. Everton har hatt en svak sesongstart, og Unsworth får en tøff test allerede onsdag på bortebane mot Chelsea i ligacupen.

44-åringen, som selv spilte over 300 kamper for Everton, har inntil nå vært manager for klubbens ungdomslag. Også på tampen av 2015/16-sesongen, da Roberto Martínez ble sparket, ledet han laget i en midlertidig sjefsrolle.

Vil ha jobben permanent

Unsworth er trygg på at han vil få jobben på permanent basis dersom han leverer gode resultater.

– Styreformannen har gitt meg sjansen til å lede laget i en rekke kamper, der prestasjonene forhåpentligvis vil ta seg opp, sa 44-åringen på en pressekonferanse.

Den tidligere Everton-midtstopperen David Unsworth får jobben med å få skikk på laget til onsdagens ligacupkamp mot Chelsea. Foto: Foto: Peter Byrne / AP / NTB scanpix

– Prestasjonene vil så avgjøre min videre skjebne som Everton-manager. Jeg vil være fotballmanager, og dette er en fantastisk klubb å få sjansen i. Det legger jeg ikke skjul på, tilføyde han.

Skuffet Koeman

Koeman skriver på Twitter at han er skuffet over å ha fått sparken, men at han ønsker klubben lykke til videre.

Han takker også klubbens styreleder Bill Kenwright, hovedaksjonær Farhad Moshiri (hovedaksjonær) og klubbens styre for muligheten til å jobbe med klubben. Koeman takker også fansen for deres lidenskapelige støtte.

Everton jakter fortsatt en permanent erstatter for Koeman. Navn som David Moyes, Sean Dyche og Carlo Ancelotti har vært oppe i britiske medier, mens tidligere Everton-spiller Phil Neville og Manchester United-legenden Ryan Giggs har meldt sin interesse for jobben.