Det var etter 76 minutter at Rosted fikk marsjordre. Landslagsstopperen felte Dieumerci Ndongala på vei alene med keeper. Dommeren var lynkjapt oppe med det røde kortet.

Rosted demonstrerte på avgjørelsen, men det kom han ingen vei med. 24-åringen har hatt noen fine uker for Gent. Like før jul scoret han sitt tredje mål på fire ligakamper, men onsdag fikk han i likhet med laget en skikkelig nedtur.

Startet bra for Gent

Det startet riktignok bra da Dylan Bronn ga gjestene 1-0 etter seks minutter. Utligningen kom ved Mbwana Samatta halvveis ut i førsteomgangen.

Genk koblet grepet etter sidebytte. Omgangen var bare to minutter gammel da Sébastien Dewaest gjorde 2-1, mens Bryan Heynen økte ytterligere i det 85. minutt.

Spilte hele kampen

Berge spilte samtlige minutter. Landslagsprofilen er blant Genks mer verdifulle spillere.

Genk topper tabellen med 48 poeng mot Brugges 38. Sistnevnte møter Trond Sollieds Lokeren torsdag. Gent er nummer seks med sine 31 poeng.