Larvik-Fredrikstad 25–28

Samtidig banket gulltippede Vipers Glassverket. Vipers vant hele 43-19, mens Larvik tapte 25-28 hjemme mot laget fra plankebyen. Det var Larviks andre hjemmetap siden 1999.

Larvik ledet 13-12 til pause mot Fredrikstad, men i 2. omgang ble gjestene for sterke. Larvik-laget har mistet en rekke profiler før denne sesongen, noe som viste seg klart i søndagens kamp. Til slutt ble det tremålstap. Anett Andersen ble Fredrikstads toppscorer i kampen med åtte mål, mens Emilie Christensen scoret flest for Larvik (5).

- Sensasjon

– Sensasjonen er et faktum, konstaterte lokalavisen Fredriksstad Blad på sine nettsider da seieren var i boks.

Vipers er av de aller fleste er tippet som klare favoritter til å vippe Larvik ned fra tronen i norsk kvinnehåndball denne sesongen. Søndag viste Kristiansand-laget hvorfor.

Allerede etter et kvarters spill sto det 11-2 til gjestene. Kari Brattset, Vilde Jonassen, Linn Jørum Sulland og resten av Vipers lekte seg med vertene fra Drammen.

Brattset i målform

Brattset ble toppscorer i kampen med sine ni fulltreffere. Jeanett Kristiansen bidro med åtte scoringer, mens Vilde Jonassen noterte seg for seks mål. Sulland scoret sju mål totalt, fem av dem fra straffemerket. Renate Saastad Sømme (seks mål) ble vertenes toppscorer i søndagens oppgjør.

Til pause sto det hele 23-5 til bortelaget. Dermed kunne Vipers ta foten litt av gassen etter hvilen, og til slutt kunne bortelaget juble for tjuefiremålsseier. Dermed har Kenneth Gabrielsens lag sendt ut et kraftig varsku til Larvik og resten av rivalene.

Larvik har på sin side mye å tenke på etter den tunge åpningen.