Det er ikke bare den nord-norske befolkningen som bryr seg om OL, men også de folkevalgte håper nå at Idrettsstyret velger å videreføre Tromsøs OL-søknad.

Det viser ihvertfall det tverrpolitiske oppropet som stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten (Ap) og Tromsø-ordfører Arild Hausberg (også Ap) står bak.

Anne Marit Bjørnflaten mener at oppropet demonstrerer engasjementet i landsdelen:

- Alle ordførere vi har tatt kontakt med har vært positive til oppropet, og de som ikke står der, har vi simpelthen ikke fått tak i, sier hun til itromso.no.

Bjrønflatens og oppropets hovedpoeng er at spørsmålet om hvorvidt Tromsø skal arrangere OL i 2018 er for viktig til at Idrettsstyret skal få avgjøre dette alene.

- Denne saken er for stor og for viktig til at idretten skal få avgjøre den alene, understreker Bjørnflaten som ønsker en politisk behandling av saken.

- Det er godt å se et så sterkt og positiv engasjement fra landsdelen, fortsetter Bjørnflaten,

Brevet lyder som følger:

Til den rødgrønne regjeringen

På vegne av den nordnorske landsdelen vil vi sterkt oppfordre regjeringen til å gi en statsgaranti for et OL i Nord-Norge i 2018. Vi registrerer at kvalitetssikrerne mener kostnadene er høyere enn beregnet av TromsøRomsa2018 AS. Vi understreker at akkurat det alltid vil være resultatet av en slik prosess. Særlig gjelder det for prosjekter som ligger 10 år fram i tid.

Vi registrerer også at TromsøRomsa2018 AS etter gjennomgang av kvalitetsrapporten kan vise til at over halvparten av avviket ikke var feilregning, men utslag av beregningsmåter som ville ha gitt tilsvarende økning for alle de tre kandidatene som søkte arrangementet. Et OL i 2018 koster dobbelt så mye som Lillehammer OL i 1994, og spørsmålet er om Norge finner å ha økonomi til å gjenta suksessen 24 år etter. Vi må vurdere om vi som et av verdens rikeste land og mestvinnende nasjon i de fleste vinterleker bare skal delta i andre lands OL-arrangementer, og ikke ta på oss vertsansvar selv.

Vi mener at gevinsten for Nord-Norge og Norge er større enn investeringen. Et OL i nord gir en unik mulighet til å underbygge nordområdesatsingen, styrke næringslivets konkurransekraft og vise fram Kyst-Norge og Nord-Norge for hele verden. Løftet for landsdelen spesielt og landet generelt starter med statsgarantien - og vil vare til lenge etter 2018. Derfor har NHO og LO i landsdelen stilt seg bak ønsket om OL til Tromsø.

Denne saken er for viktig til å la idretten alene ta beslutningen. Vi forventer at saken behandles politisk av storting og regjering for en avgjørelse basert på helheten i prosjektet.

Oppropet er underskrevet av ordførere i de aller fleste nordnorske kommuner.

Se lista over underskrifter på Troms Aps nettsider.